'the honest beauty'

Mijenja čitavu industriju: Jessica Alba povukla hrabar, ali težak potez

10.04.2024 u 09:00

Bionic
Reading

Potaknuta raznim karcinomima u obitelji i alergijskim reakcijama na šampone, Jessica Alba je 2012. godine pokrenula vlastiti kozmetički brend posvećen 'čistim' sastojcima

Karijeru je započela kao glumica, no danas je poznatija kao uspješna poduzetnica i osnivačica jednog od najpoznatijih svjetskih kozmetičkih brendova. Godine 2012. Jessica Alba osnovala je 'The Honest Company' sa 17 kozmetičkih proizvoda, a u priopćenju za javnost otkrila je da napušta kompaniju.

Ipak, ne napušta Alba svoj brend u potpunosti, već samo ulogu glavnog kreativnog direktora brenda, što znači da će i dalje ostati na mjestu glavne direktorice s misijom usmjeravanja rasta tvrtke.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

'Kada sam stvorila The Honest Company, odlučila sam promijeniti industriju potrošačkih proizvoda i mogu s ponosom reći da smo uspjeli upravo to. Honest je za mene bio istinski posao ljubavi - onaj koji mi je pokazao što je moguće kada u posao unesete svrhu', stoji u Albinom priopćenju u kojem je otkrila i da odluka nije bila laka.

'Iako nikada ne bi bilo lako donijeti ovu odluku, znam da imamo tim lidera koji će unaprijediti moju viziju osnivanja i zaštititi reputaciju Honesta kao pokretača promjena u industriji', dodala je.

I uistinu, brend lijepe glumice je pokrenuo promjene...

Isprva je to bio brend sa 17 proizvoda za bebe, na što ju je potaknula njezina povijest dječjih bolesti, ali i rođenje njezine kćerkice Honor Marie Warren. S posebnom pozornošću na sastav, glumica je provela brojna istraživanja o hormonalnim disruptorima, izloženosti okoliša i otrovnim sastojcima u kozmetici za osobnu njegu, a donošenje boljih, netoksičnih izbora postalo je stil života za Albu i njezin brend.

'Hvala vam što ste mi pokazali da djevojka s nekonvencionalnim putom u poslu može pomoći voditi pokret za dobro', zaključila je podijelivši fotografije s raznih dijelova svog putovanja s Honestom, od slike na kojoj pozira na vrhu kutija s robom u skladištu 2011. do govora na Nasdaqu 2021.

ZVIJEZDA U MILANU

Siva boja nikada nije bila privlačnija, a stajling Jessice Albe to i dokazuje

Pogledaj galeriju