MLAdA OSJEČKA GLUMICA

Mia Anočić Valentić: Iz neugodnih situacija izvlačim se humorom

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Kćer glumca Saše Anočića, Mia Anočić Valentić glavna je protagonistica humoristične serije 'Nemoj nikome reći' koja već drugu sezonu oduševljava gledatelje. Talentirana 26-godišnjakinja iza sebe već ima nekoliko kazališnih i filmskih uloga, a u HRT-ovoj seriji utjelovljuje glavnu junakinju, 17-godišnju blogericu Helenu Jurić. Mia trenutno nastupa i u showu 'Tvoje lice zvuči poznato' gdje nas uveseljava svojim transformacijama

Jeste li očekivali da će serija 'Nemoj nikome reći' tako dobro odjeknuti među gledateljstvom?

Ne mogu reći da sam očekivala, ali sam se nadala da će serija zaintrigirati tinejdžere i srednjoškolce, u najmanju ruku... Što se i dogodilo, zahvaljujući upravo društvenim mrežama.

Helena je vaša prva televizijska uloga. Koliko ima sličnosti s vama u vašim tinejdžerskim godinama?

Helena i ja smo najsličnije u trenutku kad Helena 'razbija' četvrti zid, odnosno kada se obraća u kameru. Tad je Helena najiskrenija i najprirodnija. U srednjoj školi nisam imala problema s kilogramima, kao Helena, ali zato sam baš u vrijeme snimanja serije osjetila s čim se Helena bori. 

U seriji su tinejdžeri zaokupljeni komunikacijom putem društvenih mreža. Koliko se i sami koristite takvom vrstom komunikacije, imate li uopće pofile na društvenim mrežama?

Do nedavno sam imala samo facebook profil, ali na nagovor kolega, neki dan sam otvorila i  instagram. Još uvijek nisam postala 'rob' društvenih mreža, kao većina tinejdžera danas. A i u zadnje vrijeme, dosta poslovnih dogovora se obavlja upravo tim putem. pa je taj oblik komunikacije neizbježan.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo HRT

Mia Anočić Valentić, u seriji 'Nemoj nikome reći' glumi maturanticu Helenu Jurić

Je li televizija najjednostavniji put za razvoj karijere mladog glumca?

Ovisi o afinitetima mladog glumca. No kako je televizija sveprisutan medij, logično je da je to jedan od bržih načina predstavljanja javnosti. 

Koje osobine trebaju imati mladi glumci kako bi opstali u borbi s konkurencijom?

Dobra konkurencija je uvijek odličan motivator. Mladi glumci ne bi se trebali bojati konkurencije ukoliko daju svoj maksimum i ukoliko se doista bave poslom koji vole.  

Koje su vam najbolje savjete dali tata Saša Anočić i stric Živko Anočić kad je riječ o glumi?

Ako vam kažem što su me tata i stric savjetovali, onda ću vam otkriti obiteljsku tajnu. (smijeh) U svakom slučaju, tata i stric su mi oduvijek bili velika podrška.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

S bendom Chishche Lishche u predstavi (B)luzeri narodnjaci

Bavili ste se plesom, hip hopom i danceom, nastupate u bendu u bendu Chische Lische, a sad će svi vaši talenti doći do izražaja i u showu 'Tvoje lice zvuči poznato'. Što vas je privuklo tom showu?

Show sam po sebi me privukao upravo zato jer sam dobila priliku spojiti glumu, ples i pjevanje. Veselim se radu s novim vrhunskim mentorima: Ivanom Husar, Martinom Tomčić, Igorom Barberićem, Mariom Petrekovićem. Vjerujem da će iskustva biti pozitivna.

Kako reagirate kada vidite sebe na ekranu? Razmišljate li o tome kako izgledate i jeste li mogli nešto drugačije napraviti?

Joj! Uvijek mi je čudno vidjeti sebe na ekranu. Presubjektivna sam i samokritična, nekad možda i previše, pa se često preispitujem zašto i kako sam nešto odigrala..

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Na probi predstave 5zena.com u kazalištu Vidra

Kako se izvlačite iz neugodnih situacija?

Iz neugodnih situacija izvlačim se humorom. I to često na svoj račun.

Kako provodite svoje slobodno vrijeme, kako punite baterije?

Slobodno vrijeme provodim sa svojim dečkom, obitelji i prijateljima. A kad sam sama, učim svirati ukulele i gledam filmove...

Koji su vam profesionalni i privatni ciljevi u sljedećih nekoliko godina?

Još uvijek nemam potrebu praviti dugoročne planove. Za sad sve ide svojim tokom. No, ono što mogu najaviti za neku skoriju budućnost je da ću i daje raditi na svojoj glazbenoj nadogradnji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!