o svemu pomalo

Melkior Bašić: 'Kad sam prvi put stao ispred kamere i kandidata ja nisam osjećao noge. Kandidati su bili izgubljeni, ali mi smo bili možda i u većoj tremi od njih'

28.11.2022 u 16:49

Bionic
Reading

Šarmantni član žirija popularnog 'MasterChefa' dijete je ugostitelja (majka mu je konobarica, a tata kuhar). Uz tatu je gledao taj posao i tako sam ga zavolio i tako je sve počelo. Danas je jedan od najpopularnijih domaćih chefova. Ispričao je

Melkior Bašić smatra da on i njegova dvojica kolega, članova žirija iz 'MasterChefa' nisu celebritiji, zvijezde, voditelji. Prve godine bili su, priznaje, jako nervozni, nisu znali hoće li ih ljudi voljeti, mrziti, što trebaju govoriti, kako.

'Kad sam prvi put stao ispred kamere i kandidata ja nisam osjećao noge. Kandidati su bili izgubljeni, ali mi smo bili možda i u većoj tremi od njih. Na kraju smo se opustili. Stalno se zezamo. Svi troje smo drugačiji, i kada smo skupa smo super kombinacija. Teško mi je gledati samu emisiju jer se ne mogu čuti, a kamoli gledati', ispričao je za Slobodnu Dalmaciju.

  • +7
Melkior Bašić Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

O tituli 'najzgodnijeg člana žirija' i kako se nosi s tom titulom kaže da svatko pored sebe ima neku svoju posebnu osobu do koje joj je stalo i koja joj je najzgodnija. Samo smatram samo kuharom, a supruga ga zafrkava pa ga zove 'fatalni', 'celebritiy'.

Ona je, naglasio je, 'super kuharica i ne bi je oženio da ne zna kuhati'. Dalmatinka je pa dosta jedu lešo. U braku su oko godinu i pol, a prije toga smo sedam godina bili u vezi. Dao je otkaz na Lošinju i oženio se i otišao u Masterchef. Progovorio je i o problemima sa štitnjačom, dobio je hashimoto. Shvatio je to kad je radio u hotelu na Lošinju. Bilo mu je stresno i tako je to krenulo. Nokti su mu se počeli razdvajati i počeo je mršavjeti, smršavio je 20 kila. Pucao je, živcirao se iz čistog mira, a onda je stao, pauzirao šest mjeseci dok ne ozdravi. Shvatio je da ne smije mirovati i počeo se baviti stolarijom.

U školi su ga zbog debljine zafrkavali do petog osnovne kad se počeo baviti rukometom. Ništa nije jeo manje, i dan danas jede obilato, ali ga je sport spasio.