o njemu svi pričaju

Zvijezda Masterchefa, Melkior Bašić: 'Fizički rad ili bilo kakav rad rukama je za mene najbolja terapija'

15.11.2021 u 18:45

Bionic
Reading

Od kad se pojavio u popularnom kulinarskom showu zvijezda domaće gastronomske scene privlači pažnju, a brojne obožavateljice upravo zbog njega svakodnevno prate 'Masterchef'. Otkrio je svoje želje i koje su mu strasti osim kulinarstva te je pričao o mukama s kilogramima koje nisu zaobišle ni njega, no ne zbog uživanja u delicijama bez mjere i kontrole već zbog zdravstvenih problema

U profesionalnom smislu je, izjavio je Melkior Bašić, većinu planova koje je zamislio do MasterChefa i ostvario. 'Ako zamišljam idealni scenarij, onako kako inače zamišljamo što bi bilo da dobijemo na lotu, bio bi to mali intimni restoran s nekoliko stolova, dobrom glazbom i nepretencioznom hranom uz koju bi se ljudi družili, dijelili je, zabavljali se, stvarali uspomene, odlazili sretni i vraćali se zbog toga ponovno', rekao je za Slobodnu Dalmaciju na temu planova.

Progovorio je i o favoritima u showu. 'Od samog početka snimanja nas trojica smo u svakom smo gledali potencijal koji bi ih mogao dovesti do finala. Od fokusa, organiziranosti, tehničkih vještina, kreativnosti… Neki su te svoje potencijale razvijali iz izazova u izazov, neki su zapeli po putu. Zanimljivo je pratiti taj njihov put od audicija preko MasterChef kuhinje i napredak koji pokazuju', naglasio je.

  • +3
Melkior Bašić Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Pričao je i o svojim strastima uz kuhanje. 'Videoigrice, crtanje i stolarija kao hobiji koji me opuštaju i pune baterije, putovanja kao prilika da upoznam nove kulture kroz njihovu gastronomiju. Nažalost, u posljednje vrijeme nemam previše vremena za ni jedno od toga, ali trudim se. Mislim da bi svatko trebao imati neki ispušni ventil i vrijeme za sebe, a fizički rad ili bilo kakav rad rukama je za mene najbolja terapija', rekao je Melkior.

Na pitanje može li se kao gost u nekom restoranu u potpunosti opustiti ili proradi 'profesionalna deformacija' pa pomno gledate ubruse, izbor tanjura, prezentaciju jela poznati chef kaže da se trudi isključiti 'poslovnog' Melkiora u takvim situacijama ali ne može si pomoći. 'Nastojim se fokusirati samo na jelo i okuse ako me druge stvari 'nažuljaju', nisam kritičan i držim to za sebe. Cijenim svaki trud koji je uložen u pripremu hrane, pogotovo ako je krajnji rezultat dobar', ističe.

Nedavno je progovorio o problemima sa štitnjačom i naglom gubitku kilograma. Na hranu je, kaže, počeo drukčije gledati nakon dijagnoze. 'Do tada mi je bila sredstvo za rad i prehranjivanje usput, najčešće s nogu u pauzama na poslu. Nakon što mi je organizam podivljao, promijenio sam pristup. Ne uskraćujem si ništa, ali nastojim jesti izbalansirano, ne preskakati obroke i što više koristiti blagodati sezonskih namirnica kojih u Hrvatskoj srećom još uvijek imamo u izobilju', priznaje.