MIRO CERAR

Melania Trump nije zaboravila materinji jezik: 'Možemo biti ponosni što je prva dama SAD-a iz Slovenije'

13.07.2018 u 11:04

Bionic
Reading

Tijekom summita država NATO saveza u Bruxellesu, Melania Trump, susrela se sa premijerom svoje domovine, Slovencem Mirom Cerarom, koji ne krije svoje oduševljenje američkom prvom damom

'Možemo biti ponosni što je prva dama SAD-a iz Slovenije i da nije zaboravila slovenski jezik. Vrlo dobro govori slovenski i vesela je što može pričati o našoj domovini', izjavio je nakon susreta s američkom prvom damom Melanijom Trump slovenski premijer Miro Cerar, s kojom se susreo na summitu država NATO saveza u Bruxellesu.

  • +4
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako je to bilo političko okupljanje, Trump je u Bruxelles poveo i Melaniju, koja je, kao i obično, oduševila svojim modnim odabirom. I Miro Cerar je poveo svoju partnericu Mojcu, koja je u neformalnom damskom programu isto tako imala priliku razgovarati s Melanijom.

'Melaniju smo sada već dobro upoznali i ti razgovori su uvijek vrlo ugodni, kada razgovaramo, naravno, na slovenskom jeziku', otkrio je Cerar, koji nije krio želju da američka prva dama uskoro ponovno posjeti svoju domovinu.

Inače, Melania često priča na slovenskom jeziku, budući da u Americi žive i njezini roditelji Viktor i Amalija, kao i sestra Ines, a taj jezik naučio je i njezin sin Barron.