SELE U AMERIKU

Megxit na danski način: Princ Joachim i princeza Marie zbog gubitka titula povukli posljednji potez

17.03.2023 u 23:05

Bionic
Reading

Nakon što je kraljica Margrethe djeci svog mlađeg sina, princa Joachima, oduzela titule prinčeva i princeze, on i supruga, princeza Marie, odlučili su baš poput princa Harryja i Meghan Markle odseliti s djecom u Ameriku

Ovog ljeta, kada prođe šest mjeseci otkako je danska kraljica Margretha II oduzela titule prinčeva i princeza Nikolaiju, Felixu, Henriku i Athena, njezini unuci će s roditeljima, princom Joachimom i princezom Marie još jednom spakirati kofere i ovoga puta odseliti puno dalje od Pariza.

Nakon što su nekoliko godina proveli u francuskoj prijestolnici, gdje su Joachim i Marie preselili zbog neslaganja s njegovim bratom, budućim danskim kraljem Frederikom i njegovom suprugom, princezom Mary, supružnici su odlučili ovoga puta, baš poput princa Harryja i Meghan Markle, svoju sreću potražiti u Americi.

53-godišnji princ Joachim, koji je šesti u naslijeđu danskog trona, dobio je novi angažman i to u Washingtonu, gdje će u danskoj ambasadi raditi kao vojni ataše.

  • +5
Danski princ Joachim i princeza Marie Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princ Joachim mlađi je sin danske kraljice koja je s 1. siječnja ove godine oduzela njegovoj djeci titule prinčeva i princeze i umjesto toga dodijelila im titule grofova i grofice.

Zbog odluke da svoj život nastave u Americi, odmah su ih krenuli uspoređivati s princom Harryjem i Meghan Markle, a zanimljivo je kako isprva nisu željeli potvrditi šuškanja o selidbi. Tek sada princ Joachim javno je potvrdio sve izjavivši:

  • +3
Grof Nikolai od Monpezata / danski princ Nikolai Izvor: Profimedia / Autor: Martin Hoeien / Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'Ponosan sam što sam dobio priliku predstavljati Dansku u svijetu i to u području sigurnosti i obrane. Transatlantska suradnja je područje visokog prioriteta i čast mi je što su mene smatrali kvalificiranim za taj zadatak.'