Meghan Markle

Meghan Markle u rukama vječito nosi rukavice, no nikada ih ne stavlja - je li ovo razlog?

05.02.2019 u 12:07

Bionic
Reading

Nakon što je, u pratnji supruga, princa Harryja, trudna vojvotkinja od Sussexa stigla u Bristol, mnogi su zamijetili jedan detalj, na koji do sada nitko nije obraćao pažnju. Naime, unatoč niskim temperaturama i snijegu koji je padao, Meghan Markle svoje je rukavice držala u rukama, a ne na njima. Gledajući malo njezine fotografije s proteklih događanja, jasno je vidljivo da ona to radi u svim prilikama, iako joj je često hladno

Za posjeta Bristolu Meghan Markle u jednom se trenutku ispričala nekome riječima: 'Oprostite, ali ruke su mi smrznute.' Čudna odluka, osobito zbog vremenskih uvjeta, njoj je sasvim normalna. I dok su neki uvjereni kako je riječ jednostavno o nepraktičnosti rukavica prilikom druženja s obožavateljima, osobito kada ih treba skidati i ponovno stavljati, drugi tvrde da ništa u modnom stilu Meghan Markle nije slučajno, pa tako ni to da rukavice nosi u rukama, uz torbicu, a ne na rukama.

  • +6
Meghan Markle i princ Harry u Bristolu Izvor: Profimedia / Autor: NN

'Svaki komad na njoj vrlo je pomno promišljen i svrsishodan, pa tako i nošenje rukavica u rukama šalje neku poruku', smatra novinarka Elizabeth Holmes i dodaje kako su rukavice tu da upotpune sveukupni dojam, ali i da ga 'podignu' kako bi bio prikladan njoj kao članici kraljevske obitelji.

'Rukavice signaliziraju određenu estetiku te je vrlo lijepo i ženstveno imati par rukavica koje će cjelokupnom dojmu dodati malo više formalnosti. Po mom mišljenju, to je mali stilski trik, kao kada ne provučete ruke kroz rukave jakne, već se samo zaogrnete preko ramena', otkriva Holmes, dodavši kako je njezin izbor da se 'golih ruku' susreće s obožavateljima zapravo simboličan te se na taj način želi još više približiti im:

'Mislim da postoji nešto u tim dodirima 'kože o kožu'. Kada ti se pruži prilika da se rukuješ s nekim i tako ga možeš osjetiti, to je na kraju i intiman čin, a Meghan je jako dobra u povezivanju s obožavateljima. Ta njezina dostupnost, ali i intimnost, dio su njezina 'kraljevskog brenda'.'

Želeći imati intimniji kontakt s obožavateljima, Meghan Markle zapravo kopira svoju svekrvu, preminulu princezu Dianu, koja je stekla simpatije javnosti upravo zbog toga što je prestala nositi rukavice na pojedinim javnim događanjima. Tako bi, kada bi bila u posjetu bolnicama ili školama, uvijek birala stajlinge kojima bi se stvarao osjećaj pristupačnosti i topline.

  • +24
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Diana je tu poveznicu željela osjetiti sa svima s kojima se upoznaje, stoga je nošenje rukavica bilo sasvim suprotno njezinim načelima. Izbjegavala je njihovo nošenje jer je za nju bilo puno osobnije i puno direktnije to kada bi se s nekim rukovala bez njih', otkrila je Isabella Coraca, asistentica kustosa u Historic Royal Palaces.

Upravo njezin odabir da se rukuje, bez ikakvih rukavica, s pacijentima oboljelima od AIDS-a izazvao je pravu buru te je postao revolucionaran u borbi ranih 90-ih protiv stigme koja se stvorila oko te bolesti.