PRAVNA BITKA SE NASTAVLJA

Meghan Markle iznijela niz optužbi na račun kraljevske obitelji: Tvrdi da je nisu zaštitili od medijskih napada tijekom trudnoće, a uskratili su joj i pravo da se sama brani

02.07.2020 u 09:42

Bionic
Reading

Nakon što su magazin People i Mail on Sunday objavili cjelokupan sadržaj intimnog pisma Meghan Markle upućenog njezinu ocu Thomasu Markleu, vojvode od Sussexa odlučile su se na pravnu bitku. Pokrenuli su sudsku parnicu koja i danas traje, a nakon svakog saslušanja u javnost dospiju novi detalji kompliciranog slučaja

Iako je u prvoj parnici sud bio na strani tabloida, Meghan Markle nastavlja svoju pravnu bitku. Ovoga puta njezina obrana iznijela je niz optužbi na račun cijele kraljevske obitelji, Meghanina oca Thomasa Marklea te, kao i uvijek, neobzirnih novina koje zadiru u njezinu intimu.

Podsjetimo, parnica između Meghan Markle i britanske medijske kuće započela je u listopadu prošle godine, a sve zbog toga što je spomenuti list objavio privatno pismo vojvotkinje upućeno njezinu ocu Thomasu Markleu nakon kraljevskog vjenčanja u Windsoru, kojem nije prisustvovao.

U svoju obranu Meghan Markle putem odvjetnika prikazala je svoju stranu priče i ovoga puta išla na kartu nezaštićenosti od kraljevske obitelji.

'Tužiteljica je postala predmetom velikog broja lažnih i štetnih članaka u britanskim tabloidnim medijima, konkretno od strane tuženog, što je prouzročilo ogromne emocionalne nevolje i narušilo joj mentalno zdravlje. Kako je prijatelji nikada prije nisu vidjeli u takvom stanju, s pravom su se brinuli za njezinu dobrobit, posebice dok je bila trudna, nezaštićena od institucije, a i zabranili su joj da se sama štiti od takvih navoda', rečeno je u dijelu parnice.

Petero bliskih prijatelja i prijateljica vojvotkinje Meghan nije imenovano u medijima, no potvrđuju cijelu priču te napominju kako su znali za pismo i njegov sadržaj, no nisu bili ovlašteni išta govoriti medijima. Prijateljima je teško palo to što ne mogu stati u obranu svoje drage Meghan, a sve zbog strogih protokola kraljevske obitelji koja je donijela takvu odluku.

'Nemam komentara', bila je jedina rečenica kojom su smjeli reagirati na događanja te medijske upite, a istom se branila sama palača. Upravo to jako je razljutilo Meghan Markle te je na koncu pravdu odlučila potražiti sama, bez potpore obitelji novopečenog supruga.

'Komunikacijski tim Kensingtonske palače naredio je svim prijateljima i obitelji podnositelja zahtjeva da moraju reći da su bez komentara kada im se obraća bilo koja medijska kuća, usprkos dezinformacijama koje su britanski tabloidi dobili o tužitelju. Ova zajednička frustracija među prijateljima podnositelja zahtjeva sve je šokirala jer se činilo da su drugi, takozvani izvori mogli širiti lažne izjave o tužiteljici, dok su ljudi koji su je najbolje poznavali trebali šutjeti. Tužitelj vjeruje da je zbog toga, kao i zbog zabrinutosti nekoliko prijatelja odlučilo sudjelovati i to učinilo anonimno', rečeno je između ostalog na posljednjem saslušanju.

Osim toga, tužiteljica Meghan tvrdi kako je s ocem u vrlo lošim odnosima, no napominje kako je učinila sve da bi on stigao na dan vjenčanja u London. Organizirala mu je prijevoz, smještaj, garderobu za sve događaje te službenog vodiča koji bi bio uz njega čitavo vrijeme boravka u Londonu. Nakon što je Thomas Markle javio da ne može doputovati zbog zdravstvenih razloga Meghan je otišla toliko daleko da je ocu željela osigurati svu potrebnu njegu u SAD-u, no on je to odbio.

Kada će se održati iduće saslušanje te u kojem će smjeru dalje ići ova parnica ,još nije poznato.