ne skriva ponos

Mate Bulić o susretu s Plenkovićem: 'Pitao sam ga ima li možda vremena da se nađemo, a on je rekao 'Mate, za tebe uvijek imam vremena'

07.04.2022 u 15:28

Bionic
Reading

Mate Bulić je mjesecima vodio bitku s najtežim oblikom korone. Sad je oporavljen, sprema se za nove glazbene pothvate, a u međuvremenu je bio i na susretu s premijerom Republike Hrvatske Andrej Plenkovićem. Premijer je objavio njihovu zajedničku fotografiju na svom Twitter profilu, a legendarni glazbenik je ispričao kako im je bilo na druženju

'Volio bih da cijeli svijet zna kako je naš premijer, unatoč odgovornim državničkim obavezama, jedan drag, normalan i komunikativan čovjek, kojeg funkcija nije nimalo promijenila. On je uz sve to bio i ostao pravi prijatelj! Znam što govorim, jer smo nas dvojica prijatelji već nekih dvadesetak godina', rekao je Mate Bulić za Jutarnji list.

Otkrio je kako se s premijerom zna još iz doba dok je on radio u Bruxellesu, gdje su se i upoznali, jer je on tamo iz Njemačke, u kojoj godinama živi, često dolazio.

Legendarni pjevač kaže da je prema savjetu liječnika Njemačku na neko vrijeme zamijenio morem, točnije Brelima. 'Putujući prema Dalmaciji, kratko sam stao u Zagrebu i javio se nekim svojim prijateljima, između ostalog, i Andreju koji se baš obradovao kada me čuo. Pitao sam ga ima li možda vremena da se nađemo, a on je rekao: 'Mate, za tebe uvijek imam vremena. Ako možeš, svrati do Vlade oko 6 popodne'', prepričao je Mate.

  • +2
Mate Bulić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Rekao je da su ga tijekom devet mjeseci, koliko je proveo u bolnici, više puta bili 'prekrižili'. 'Opaka je to bolest, znam, nažalost, po vlastitom iskustvu, no ja sam je nadvladao snagom volje, i uz ljubav moje supruge Zdenke i kćeri Katje i Ane. Ja, znate, još uvijek nisam onaj stari. I dalje se brzo umaram, ponekad mi još uvijek fali daha. Ali, definitivno sam jači iz dana u dan i siguran sam da će mi morski zrak pomoći da se sasvim oporavim', poručio je kralj dijaspore.

Na pitanje zna li koja je njegova pjesma omiljena premijeru Plenkoviću kazao je da zna kako premijer voli mnoge njegove pjesme. 'Ali koja mu je najdraža stvarno ne znam. Mi tijekom naših druženja zapravo najmanje pričamo o politici ili mojoj glazbi. Umjesto toga, rado razgovaramo o sportu, vremenu i ostalim uobičajenim temama. Je li premijer ikada bio na nekom mom koncertu? Znam da je silno želio doći na nastup koji sam u proljeće 2020. godine završio turneju koja se zvala 'Ja sam na vas ponosan', no bio je spriječen u posljednji trenutak', prisjetio se glazbenik.