LIDIJA KRALJ:

Masterchef mora imati osobnost, bez straha, kalkulacije i mudrovanja

02.06.2011 u 11:51

Bionic
Reading

Nakon što je Lidija Kralj zadala težak zadatak za troje natjecatelja u Stres testu koji je izbacio Bojana iz šoua, danas će se naći u kuharskom dvoboju s Robertom. U ovom Izazovu šefa kuhinje Robertov zadatak je što vjernije replicirati Lidijinu Kontinentalno-morsku rapsodiju, jelo koje predstavlja spoj kopna i mora

Lidija će dati svoje mišljenje o tome kakav bi trebao biti prvi hrvatski masterchef: 'Mora imati osobnost, bez straha, kalkulacije i mudrovanja, treba na pjat znati prenijeti svu svoju ljubav prema kuhanju.'

Za sebe ističe da se uvijek motala po kuhinji oko bake i mame. Upisala je gimnaziju, ali nešto joj je govorilo da se počne baviti nečim kreativnim. Jelo koje će danas Robert morati replicirati opisala je riječima: 'Namirnice su iz mora, najbolje kamenice na svijetu, tako kažu naši gosti. Vrganje sam morala posuditi iz drugog kraja. Gambereti - to je specijalnost, nešto najljepše što se moglo dogoditi neretvanskom kanalu.'

Lidija će tijekom kuhanja pomno promatrati kako se Robert snašao u pripremi jela, a izjavila je da uživa u druženju s mladim ljudima te da o ocjenama i ne razmišlja. 'Nikad o sebi ne govorim ništa ni ružno ni dobro, drugi su tu da ocjenjuju', rekla je Lidija.

Istaknula je također da je jako puno žena u gastronomskom svijetu, ali su uglavnom samozatajne. Jelo koje će danas predstaviti inače pravi za svoje goste, za koje kaže da je najzadovoljnija kad odlaze radosni iz restorana. 'Ja vam nisam za veliku strogoću u kuhinji, jer davno je netko rekao da dobra hrana izlazi iz one kuhinje u kojoj vlada smijeh', izjavila je Lidija. Istaknula je također da hrana služi da bi čovjeka razveselila kada je loše volje, pa čak i da na nju loša hrana loše djeluje. 'Mislim da ljubav i sreća, i dobro i loše, prolazi prvo kroz dobru trpezu, pa onda i kroz dobru hranu.'