etno poslastica

Mario Rucner opjevao jedan od najljepših krajeva Hrvatske

20.05.2021 u 11:35

Bionic
Reading

Naš poznati violinist svojim izvedbama u koje je ubacio elektronsku glazbu osvojio je klupsku scenu, a unazad par godina okrenuo se etno izričaju, te pjesmama o nekim od najljepših krajeva naše zemlje. Nakon prethodnog singla 'Tebi pripadam' posvećenog Međimurju, Mario je ovog puta uz brojne gostujuće glazbenike objavio pjesmu 'Sinovi Podravine'

Za glazbu i stihove pjesme posvećene Podravini zaslužan je Sven Gleđa, koji uz Marija Rucnera supotpisuje i aranžman. Pjesmu prati videospot koji također naglašava ljepote navedenog kraja, sniman je na više lokacija poput Podravskih peska, a spotu se sa sinovima pojavljuje i legenda domovinskog rata Ivica Šafarić Nindža, stoji u najavi.

U 'Sinovima Podravine' pridružile podravske glazbene legende Željko Sesvečan, Dragan Vlajnić i Franjo Barić. Poznata glazbena podravska imena prati i ženski zbor Gorbonuk iz Kloštara Podravskog, cimbalist Marko Širec i bubnjar Marko Duvnjak.

Izvor: Društvene mreže

Svojim izvedbama na violi koju je ubacio u elektroniku, Mario Rucner osvojio je klupsku scenu, a prije par godina krenuo je i s etno pop pjesmama koje je posvetio nekim od najljepših krajeva naše zemlje. Iako je svirao po brojnim svjetskim pozornicama Mario je jedan od rijetkih naših glazbenika koji je svoje pjesme tematski i vizualno u spotu posvetio krajevima naše zemlje. Neke od njih kao prethodni hit koji je otpjevao s Mirkom Švendom Žigom 'Tebi pripadam' posvećen Međimurju, toliko se uvukao u međimurski kraj da se pjesma spominje i nastavnom programu u školama.