GOSTOVANJE NA HRT-U

Marama umjesto zaštitne maske: Tomo in der Mühlen u središnjem Dnevniku nije mogao proći nezamijećeno

05.05.2021 u 20:33

Bionic
Reading

Trebao je to biti razgovor o platformi i sigurnim okupljanjima tijekom pandemije, u kojem su sudjelovali predsjednik Zajednice kreativnih i kulturnih industrija HGK i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, no svu pažnju privukla je marama, u funkciji zaštitne maske za lice, koju je nosio Tomo in der Mühlen

U večerašnjem HTV-ovom Dnevniku gostovala je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te predsjednik Zajednice kreativnih i kulturnih industrija HGK Tomo in der Mühlen, a upravo je njegovo pojavljivanje privuklo pažnju mnogih. Mühlen, koji je javnosti odavno poznat po svom modnom izričaju, kao i frizuri, na HTV je stigao odjeven u traperice i tamni sako, uz koji je iskombinirao i starke.

Ipak, u oko je upadao jedan detalj. Zbog aktualne pandemije koronavirusa, svi sudionici razgovora u studiju su imali zaštitne maske na licu - voditeljica bijelu, ministrica kulture crnu, dok je Tomo in der Mühlen umjesto maske lice zaštitio sivom maramom s uzorkom.

Iako je isprva na licu imao i naočale za vid, zbog očitog magljenja, iste je skinuo i spremio i nastavio govoriti pod maramom.

Tomo in der Mühlen Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot HRT

Razgovor se vodio oko predstavljanja internetske platforme 'Sigurna okupljanja', ali i planovima oko organiziranja kulturnih događanja. Ministrica je naglasila kako očekuje da će i ove godine biti dozvoljeno i više od tisuću ljudi na otvorenom, koliko je bilo dozvoljeno i prošlog ljeta, a onda se nadovezao i Tomo in der Mühlen, rekavši kako je u svijetu već održano nekoliko testnih koncerata koji su pokazali da tu praktički nema širenja COVID-a.