imala je viziju

Malo tko je vjerovao u nju, smatrajući je tek holivudskom ljepoticom, no Jessica Alba svima je začepila usta izgradivši od nule poslovno carstvo vrijedno preko milijardu dolara

10.09.2021 u 07:30

Bionic
Reading

Njezin poslovni uspjeh počeo je sasvim slučajno i uvijek će ga se vjerojatno sjećati jer je sve to obilježila i gadna alergijska reakcija. Poznata holivudska glumica tada je imala 27 godina i bila je trudna s prvim djetetom, kada je dobila osip nakon korištenja poznatog kozmetičkog brenda namijenjenog bebama. Ostalo je povijest

'U glavi sam uvijek razmišljala samo o biznisu. I Hollywood je za mene bio samo biznis. Bila sam proračunata i željela sam da me se doživljava ozbiljno, kao što se doživljava muškarce. Uštedjela sam novac, pametno investirala i našla svoje mjesto na tržištu.'

Iako je mnoge poslove, osim zbog glumačkog talenta, dobila na temelju izgleda, rijetki su oni koji su znali da se Jessica Alba smatrala sve samo ne lijepom.

Svoje poslovno carstvo izgradila je doslovce od nule, a danas su rijetki oni koji nisu čuli za megauspješnu kompaniju Honest. Ipak, baš kao i svaki početak, i njezin je bio iznimno težak i vraća nas u 2011. godinu, kada je tijekom prve trudnoće doživjela tešku alergijsku reakciju nakon korištenja poznatog kozmetičkog brenda.

Jessica Alba je zbog toga odlučila osnovati brend The Honest Company za proizvodnju ekoloških proizvoda za djecu i kućanstvo, a da je ono što radi dobro, govore i brojke, ali i redovno uvrštavanje na Forbesove liste najuspješnijih.

No i sama je priznala u svom zadnjem intervjuu za magazin People kako ljudi i nisu pretjerano vjerovali da holivudska slatkica može postići takav uspjeh u svijetu biznisa. Godinama se borila s predrasudama, a na kraju im je svima pokazala da se sve može kada se hoće.

  • +7
Jessica Alba Izvor: EPA / Autor: MIKE NELSON

‘Obožavam podatke i činjenice i kada god mi netko pametuje i kaže da nešto neće biti dobro ili da neće uspjeti, odmah postavim protupitanje i tražim objašnjenje za to. I onda u konačnici stignu brojke i ti ih možeš ‘baciti’ u lice svima koji nisu vjerovali u tebe’, rekla je danas 40-godišnja Jessica Alba, dodajući da je dugo tražila savršenog partnera i potom ga pronašla u Brianu Leeju.

‘Razlog zbog kojeg sam ušla u biznis bila je prvenstveno želja da stvorim sigurniji i zdraviji svijet ne samo za svoju, već i za svu ostalu djecu. Povećana razina opasnih kemikalija u našem svakodnevnom životu pridonijela je razvoju brojnih ozbiljnih i kroničnih bolesti. Osjećala sam da je vrijeme da netko stvori bolje proizvode, one koji su sigurniji, netoksični, zdravi, lijepo dizajnirani, cjenovno prihvatljivi i lako dostupni’, izjavila je davnih dana Alba i otkrila da zapravo nikada nije sanjala da će ostvariti baš toliko velik uspjeh.

’Imala sam velike vizije, no morala sam stati čvrsto na zemlju, iako sam negdje u srcu dobro znala da se moj san mora ostvariti. U počecima je bilo jako teško, svaki detalj bio je važan, a zbog svega i nisam pretjerano spavala, radila sam i vikendima te postala opterećena svime.’

No osim o vlastitom uspjehu, uvijek je razmišljala o drugima, a trenutno je njezina tvrtka povezana s inicijativom Baby2Baby, kojoj ide dio prihoda od kupovine njezinog dezinfekcijskog sredstva.

Iako se u početku fokusirala samo na proizvode namijenjene njezi djece, s vremenom se asortiman ekoloških proizvoda proširio na kućanstvo i njegu tijela za odrasle, a njezino je poslovno carstvo u konačnici privuklo i značajne investitore.

Da joj nije lak, uskladiti poslovni život s obitelji i odgojem troje djece, nikada nije krila, no trudi se sve zadovoljiti.

'Ponekad se osjećam se rastrgano, a najteže je pronaći vrijeme samo za sebe, za opuštanje i meditaciju. Mislim da je jako važno pronaći tih pet minuta dnevno samo da smirite misli, ali ne mogu to uvijek.’

Njezina kompanija, čija je vrijednost trenutno oko 1,44 milijarde dolara, trenutno radi na tome da sva pakiranja budu izrađena od recikliranog papira, a uskoro će svjetlo dana ugledati i njezina nova linija proizvoda za njegu lica, čiji su proizvodi namijenjeni za obranu lica od štetnih čimbenika iz okoliša.