17. i 18. lipnja

Mali festival Petrinja - Matija Cvek, Detour i Mayales na prvom izdanju festivala

17.05.2022 u 13:50

Bionic
Reading

Na obalu rijeke Kupe u romantičnom okruženju prirode smjestio se prvi - Mali festival Petrinja koji će se održati 17. i 18. lipnja

Na Gradsko kupalište tako dolaze Mayales, Detour i Matija Cvek koje u Petrinji okupljaju izdavačke kuće - Aquarius records i Menart, stoji u najavi.

'Ideja je bila okupiti odlične glazbenike i organizirati festival na jedinom mjestu u Petrinji koje je ostalo koliko-toliko nedirnuto razornim potresom i da barem na dvije večeri ne mislimo o lošim stvarima već da se prepustimo dobroj glazbi. Nadamo se da će prekrasna rijeka Kupa u kojoj možete potražiti osvježenje, tri odlična benda i topla ljetna večer biti savršena pozivnica za goste i iz drugih krajeva Hrvatske da posjete Petrinju', najavila je festival organizatorica Lana Čulig iz Aquarius recordsa. 'Tako smo sretni da nam se u ostvarivanju ove ideje pridružio i Menart, te što su iz Grada Petrinje također ponudili podršku ovakvom projektu' - dodala je.

I izvođači se vesele sudjelovanju na prvom Malom festivalu Petrinja, osobito jer prilike za ovakvo okupljanje zbog pandemije i potresa zapravo nije bilo već gotovo dva ljeta. 'Velika nam je čast što se Mayales nalazi u društvu bendova koji će nastupiti na prvom festivalu u Petrinji nakon potresa, tim više što nekoliko članova benda vuče svoje korijene iz tog prelijepog djela domovine te će ovom prilikom ispuniti mladenačke snove', rekao je Petar Beluhan iz Mayalesa.

'Rijeka Kupa, topla ljetna večer i publika iz Petrinje, a nadam se i drugih krajeva - čini mi se kao savršen provod i iznimno se veselim nastupu u Petrinji. Petrinja je pretrpjela strašnu tragediju i drago mi je da se tamo organiziraju ovakve lijepe stvari i što ću biti dio projekta. Vidimo se uskoro na obali Kupe', pozvao je sve Matija Cvek. Mayales i Detour nastupaju 17. lipnja Matija Cvek uz podršku DJ XXXtendeda nastupa 18. lipnja.