SLATKI ŠARMER

Mali dječak s velikim snovima danas ljubi najpoznatiju Hrvaticu

15.03.2017 u 10:35

Bionic
Reading

I dok danas Stjepan Hauser rastura kao dio proslavljenog violončelističkog dvojca 2Cellos, nastupajući po velikim svjetskim dvoranama i nižući uspjehe s albumima, nekad kao dječak nije ni sanjao što će jednog dana doživjeti. Upravo tog bezbrižnog vremena prisjetio se fotografijom koja je oduševila njegove pratitelje

'Mali dječak s velikim snovima', napisao je pored fotografije koju je objavio na svom profilu na Instagramu koja ga prikazuje kao dečkića s bijelom košuljom i leptir-mašnom. Već se tada vidjelo da će jednog dana biti veliki šarmer.

Stjepan Hauser u rodnoj Puli započeo je svoje osnovno glazbeno obrazovanje, a srednjoškolsko je pohađao i završio u Rijeci, u klasi prof. Maura Šestana. Škola je trpjela zbog njegove opsjednutosti glazbom.

'Unatoč tome što sam bio tek maleno dijete, jednostavno sam osjetio te čarobne vibracije koje izlaze iz tog instrumenta, zvuk je bio veoma topao, ugodan i plemenit, najbliži je ljudskom glasu', izjavio je ranije za Wannabemagazin.

'Oduvijek sam imao problem fokusirati se na ono što me ne zanima, jednostavno se nisam mogao prisiliti', priznao je.

Kao stipendist Zaklade Adris i Frankopan Fondacije završio je dodiplomski studij pod vodstvom prof. Natalije Pavlutskaye u Londonu, a kasnije i postdiplomski studij kod profesora Ralpha Kirshbauma kao stipendist Dorothy Stone Foundation na RNCM u Manchesteru te kod Bernarda Greenhousea u SAD-u.

Small child with big dreams!

A post shared by Stjepan Hauser (@stjepanhauser) on

Luku Šulića upoznao je kad su zajedno pohađali Muzičku akademiju u Zagrebu. Zajedno su stvorili nešto sasvim novo zahvaljujući svom glazbenom obrazovanju, talentu i trudu – spojili su klasiku s rockom. Time su ljepotu klasične glazbe približili širokoj masi.

#2cellos

A post shared by Stjepan Hauser (@stjepanhauser) on