maestralan nastup

Maksim Mrvica impresivnim koncertom na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila potvrdio svoj zvjezdani status: Audio vizualni spektakl oduševio publiku!

03.07.2023 u 13:58

Bionic
Reading

'Izuzetno mi je zadovoljstvo što vas nakon malo duže vremena imam priliku pozdraviti s ove prelijepe, najljepše pozornice', poručio je sinoć pred rasprodanim gledalištem Tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku najpoznatiji hrvatski pijanist i jedan od naših najuspješnijih glazbenika u svijetu, Maksim Mrvica

Sinoćnji maestralan nastup na Tvrđavi sv. Mihovila dio je Maksimove svjetske turneje 'The Collection' koja je započela lani u Australiji. Nakon niza rasprodanih dvorana u Australiji i Aziji, koncerata u Sydneyu i Melbourneu, Singapuru, Seulu i Šangaju, nastupa u legendarnim dvoranama Hammersmith Apollo u Londonu i Palais des Congres u Parizu, Maksim Mrvica nastupio je nakon pet godina u rodnom Šibeniku, na Tvrđavi sv. Mihovila koja ovo ljeto obilježava svoju jubilarnu koncertnu sezonu.

Proslavljeni pijanist s novim bandom izveo je kompozicije sa svog posljednjeg albuma 'The Collection', presjeka njegove impresivne dvadesetogodišnje karijere. Jučerašnji nastup u Šibeniku ujedno je i njegov treći samostalni koncert na Tvrđavi sv. Mihovila, na čijem je otvorenju i svirao 2014. godine.

Publika je tijekom gotovo dvosatnog audio-vizualnog spektakla uživala u Maksimovoj izvedbi skladbi iz kultnih filmskih i kino hitova poput The Godfather i Game of Thrones, bezvremenskim skladbama poput Bohemian Rapsody i Clocks, klasičnoj Lisztovoj Baladi za b mol i Bumbarovom letu, a osmeročlani band vrhunskih glazbenika također je samostalno izveo tri kompozicije.

U spektakularnom koncertu iz prvog je reda uživao poznati arhitekt šibenskih korijena Ante Vrban, a Maksimov nastup u Šibeniku došao je poslušati i skladatelj i tekstopisac Ivan Huljić. U gledalištu šibenske Tvrđave bio je i jedan od najsvestranijih hrvatskih umjetnika, pijanist i skladatelj Matej Meštrović s Matthewom Mayerom, slavnim američkim pijanistom iz Omahe.

Mrvica Mrvica najprodavaniji je crossover pijanist na svijetu, s više od četiri milijuna primjeraka albuma prodanih u 57 zemalja. Neki od njih su dobili dvostruku platinu u Hong Kongu i zlatni status u Singapuru i mnogim drugim zemljama! Impresivnim koncertom na Tvrđavi sv. Mihovila, šibenski pijanist još jednom je potvrdio svoj zvjezdani status!

Program desete koncertne sezone jedne od najljepših pozornica na Jadranu nastavlja se već u nedjelju 9. srpnja kada na Mihovilu nastupa glazbenik Jose James s programom 'ON & ON Jose James sings Erykah Badu'. 13. srpnja na Tvrđavu dolazi Ansambl Lado sa svojim novim programom Lado(m) po svijetu, a 15. srpnja slavna škotska pjevačica Emeli Sande. Slijede koncerti islandskog benda Sigur Ros pa plesni program Šibenik Dance Festivala. Cijeli program provjerite ovdje.