SLOANE HOUSE

Luksuz kakav ne možete ni zamisliti: Petra Ecclestone otvorila vrata svog londonskog doma za koji traži milijardu i pol kuna

18.10.2021 u 10:50

Bionic
Reading

Londonski dom Petre Ecclestone, poznat kao Sloane House, dragulj je georgijanskog stila s kraja 18. stoljeća i trenutno najatraktivnija kuća u Londonu spremna za tržište nekretnina. Za njega će tražiti više od dvostrukog iznosa za koji je imanje kupljeno, no kuća je preuređivana gotovo pet godina i opremljena tako da je obitelj bogate nasljednice šefa Formule 1 zatvaranje u pandemiji podnijela s lakoćom

'U osnovi, kad sam kupila kuću, ona se sastojala samo od prizemlja i jednog kata. Zadržali smo samo temelje. Zaljubili smo se u vanjski izgled i ljusku kuće, ali ona je prilično porušena i obnovljena', kaže Petra Ecclstone za časopis Architectural Digest, kojemu je ekskluzivno otvorila vrata svog luksuznog doma u Londonu.

Veličanstvena povijesna kuća, poznata kao Sloane House, georgianska je vila s kraja 18. stoljeća, smještena na granici ekskluzivnih Londonskih kvartova Kensingtona i Chelsea.

Imajući moderan luksuz na umu, Ecclestone, koja je kuću kupila 2010. godine sa svojim tadašnjim suprugom Jamesom Stuntom, gotovo pet godina je radila s dizajnerskom tvrtkom Casa Forma na obnovi i preuređivanju doma.

'Kopali smo čak 15 metara duboko', otkriva Eccleston i dodaje da se gradilo i gore i dolje kako bi na imanju imala sve što joj je potrebno. Tako su u novom podrumu sada smješteni zatvoreni bazen, teretana, spa, hamam, salon, dječja igraonica, tereni za skvoš i kućno kino.

'Kuća je imala veliki potencijal postati imanjem koje oduzima dah', kaže Ecclestone i dodaje da su je otvorili kako bi bila još posebnija.

Ecclestone je sa svoje četvero malene djece i zaručnikom Samom Palmerom u kući boravila veći dio pandemije i uživali su u svakom njenom kutku.

'Imali smo jako puno sreće. Iskreno, bilo je to vjerojatno najomiljenije obiteljsko vrijeme, do te mjere da je zbog povezanosti djece s njom bilo jako teško odreći se od ove kuće', kaže Palmer, inače agent za nekretnine.

No, njihov novi dom, koji se sada vodi kao glavno prebivalište obitelji, je u Brentwoodu u Los Angelesu pa iako bi im bilo teško prodati londonsko imanje, potpuno su otvoreni za tu mogućnost. Ecclestone je potiho nekretninu već ponudila 2019. godine za 150 milijuna funti, a sada daje do znanja da će se tom temom ponovno pozabaviti.

Kuća je kupljena za više od 80 milijuna dolara, a za dodatnih 34 milijuna dolara je obnovljena. Za nadopunjenu verziju Sloane Housea, kaže obitelj bogate nasljednice šefa Formule 1, tražit će ponude od najmanje 175 milijuna funti ili nešto više od milijardu i pol kuna.

Zanimljivo je kako i kuća u Los Angelesu i kuća u Londonu imaju 14 spavaćih soba, a još je zanimljivije kako američki dom bogate nasljednice ima i namjensku prostoriju za zamatanje poklona, kakvu kuća u Londonu nema. Palmer kaže da s obzirom na to da imaju četvero djece, doista koriste gotovo svaku prostoriju u kući.

Obzirom da je Sloane House zakinuta za tako važnu prostoriju kao što je soba za zamatanje poklona, paru ne bi bilo loše da razmisli i o spuštanju zacrtane cijene od 175 milijuna funti.