SUPERZVIJEZDA VIOLONČELA

Luka Šulić u Lisinskom svira Vivaldijeva 'Četiri godišnja doba'

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 23.09.2019 09:52
  • Objavljeno 20.09.2019 u 13:34
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Simone Di Luca

Luka Šulić jedan je od glazbenika koji uživaju najviše poštovanje na međunarodnoj glazbenoj sceni radi svoje virtuoznosti i strasti koju prenosi na svakom svojem nastupu

Nakon sedam godina turneja po cijelom svijetu kao dio slavnog dua 2CELLOS, Luka Šulić se vraća svojim klasičnim korijenima sa svojim prvim samostalnim albumom za Sony Classical i novi projektom uživo kojim će turirati po svijetu. Zapravo, Luka Šulić bit će prvi glazbenik u povijesti koji će odsvirati Vivaldijeva 'Četiri godišnja doba' za solo violončelo.

Koncert će se održati u KD Vatroslav Lisinski 5. Veljače 2020. Godine s početkom u 20 sati, zajedno s orkestrom. Ulaznice za koncert u prodaji su od utorka, 24. rujna u 10 sati online na www.ulaznice.hr i www.eventim.hr/ te na službenim prodajnim mjestima i blagajni KD Vatroslav Lisinski.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Simone Di Luca

Superzvijezda violončela Luka Šulić odabrao je jedan od najslavnijih djela klasične glazbe za svoj prvi samostalni album. Album, dostupan od petka , 25. Listopada, dramatična je interpretacija, Vivaldijeva Četiri godišnja doba  i prvi kompletni album popularnog ciklusa baroknih koncerata koji su aranžirani za violončelo.

Također, danas je SVJETSKA PREMIJERA video spota 'La Primavera (Proljeće) Op. 8 No. 1 in D major – I. Allegro'.

'Vivaldijeva Četiri godišnja doba sam zavolio još kao dijete' kaže Luka Šulić o svom najnovijem projektu, dodajući 'oduvijek sam želio to remek djelo odsvirati na violončelu, a jako volim nove izazove.'

U ovom baroknom remek djelu, Luka Šulić spreman je prkositi očekivanjima i razbiti granice. Iako postoje stotine tradicionalnih snimaka Četiri godišnja doba, snimka Luke Šulića bit će prva cjelovita verzija – njegovo mukotrpno djelo- koja ponovno osmišljava sva četiri koncerta Četiri godišnja doba za solistu violončela.

'Četiri godišnja doba iznimno je zahtjevno djelo za violinu, a kamoli za violončelo, stoga je ovo za mene bio dug i težak proces ,' kaže Luka. 'Pripremao sam se dvije godine, malo po malo, dio po dio. Nadam se da će slušatelji na kraju osjetiti jednako uzbuđenje koje sam ja osjećao stvarajući ovaj album i kreirajući Vivaldijevo remek djelo za violončelo po prvi puta u povijesti.'

Izvor: Društvene mreže

Rođen 25. kolovoza 1987. u Mariboru, u obitelji glazbenika, Luka u dobi od pet godina započinje svoje glazbeno obrazovanje s ocem čelistom, koji mu je bio prvi učitelj. Na Muzičku akademiju Sveučilišta u Zagrebu upisao se kako bi usavršio svoju tehniku. Školovanje prvo nastavlja u Beču, a kasnije na prestižnoj Royal akademiji u Londonu. Cijenjen zbog svoje tehnike i virtuoznosti, ubrzo je postao jedan od najpopularnijih mladih, klasičnih glazbenika, koji je kao solist, svirao u najznačajnijim klasičnim kazalištima širom svijeta, izvodeći komornu glazbu i suvremene skladbe u pratnji renomiranih svjetskih orkestara ( Varšavska filharmonija, Deutsche Radio Philarmonie, Austrijski komorni orkestar, Ruski simfonijski orkestra i mnogi drugi).

2009.godine osvojio je posebnu nagradu na Međunarodnom natjecanju Lutoslawski u Varšavi, a 2011. nastupio je u dvorani Wigmore u Londonu, osvojivši nagradu Royal Academy of Music.

2011. zajedno s prijateljem i kolegom, Stjepanom Hauserom osnovao je 2Cellos, koji je vrlo brzo postao novi planetarni fenomen crossovera, zahvaljujući senzacionalnim interpretacijama i aranžmanima poznatih rock i pop pjesama.

Nakon što je u posljednjih nekoliko godina nastupao u najvećim arenama i dvoranama diljem svijeta (od Royal Albert Halla u Londonu do Arene u  Veroni, od slavne Sydneyske Opere do Radio City Music Halla u New Yorku i mnogim drugima), pored 2CELLOS projekta Luka je odlučio započeti svoj novi projekt posvećen najutjecajnijim stranicama povijesti klasične glazbe,  'Četiri godišnja doba' od Vivaldija, remek djelo u koje se zaljubio još u djetinjstvu i koje je pripremao više od 2 godine u originalnoj verziji za violončelo i orkestar.

LUKA ŠULIĆ

THE FOUR SEASONS BY VIVALDI - LIVE

05. veljače 2020. KD VATROSLAV LISINSKI

CIJENE ULAZNICA:

  • PARTER SREDINA: 345 HRK
  • PARTER LIJEVO / DESNO: 215 HRK
  • TRIBINA SREDINA 1: 285 HRK
  • TRIBINA LIJEVO / DESNO 1: 245 HRK
  • TRIBINA SREDINA 2: 245 HRK
  • TRIBINA LIJEVO / DESNO 2: 215 HRK

Ulazncie u prodaji od 24. Rujna u 10 sati online na www.ulaznice.hr  i www.eventim.hr  te na svim ovlaštenim prodajnim mjestima i na blagajni KD vatroslav Lisinski.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!