BIVŠI NOGOMETAŠ

Luka Novokmet iz 'Voicea': 'Finale mi nije bilo u planovima, no zahvalan sam svima koje sam dotaknuo'

23.01.2024 u 15:36

Bionic
Reading

Uspješnim izvedbama u prethodnim emisijama svoje je mjesto u polufinalu osigurao i Luka Novokmet (član tima Davora Gopca). U razgovoru uoči posljednje stepenice, finala showa, s mladom pjevačkom nadom razgovarali smo o ponekim pojedinostima iz njegova života obojenog glazbom

Luka Novokmet ranije je naganjao nogometnu loptu (igrao je nogomet u pionirima Španskog i bio kadet Dinama u generaciji s Benkovićem i Ćorićem), a sada je na putu da postane glazbena zvijezda. Apsolvent na Pravnom fakultetu, osim u 'The Voiceu', brusi svoje glasnice i stječe iskustvo pjevanja nastupajući sa svojim trijem na raznim događajima u Zagrebu.

Kako to da ste, umjesto Parka prinčeva, Santiago Bernabeua ili Nou Campa, ipak izabrali svjetla pozornice?

Haha, pa izbor nije bio težak s obzirom na to da su mi ti stadioni bili dostižni samo preko FIFA-e. Nogomet je moja prva i najveća ljubav, no glazba je tik uz nju, tako da bih bio presretan da se bilo koja od te dvije strasti obistinila.

Koliko je sad sport/nogomet prisutan u vašem životu?

Donedavno je bio prisutan niželigaški nogomet, no zbog razvijanja glazbenog puta nisam bio u mogućnosti uživati u obje ljubavi.

Vratimo se showu. Kada ste se prijavili u 'The Voice', jeste li očekivali da ćete doći u finale?

Za 'Voice' sam se prijavio primarno jer sam htio osjetiti kako je biti sudionik najkvalitetnijeg glazbenog natjecanja u Hrvatskoj. Također, imao sam želju vidjeti koliko su moje kvalitete stvarno kvalitete. Finale mi nije bilo u planovima, no jako sam zahvalan svima koje sam dotaknuo i koji su podignuli slušalicu za mene, presretan sam zbog toga i počašćen.

Što vam smeta kad promatrate samog sebe na snimkama (ako ih gledate)?

Ne smeta mi ništa. Najbitnije mi je da osjetim pjesmu koju izvodim i podijelim iskrenu emociju.

Kako se nosite s pažnjom, raznim emocionalnim reakcijama, pa i ljubomorom?

Ovakav stupanj pažnje je novost za mene, vjerujem i za sve nas. Svaka iskrena reakcija i pohvala puno mi znače i donose sreću u moj život.

Kada biste vi mogli birati, kome biste dali pobjedu i što bi vam donijela pobjeda u 'The Voiceu'?

Svi natjecatelji, ne samo finalisti, nevjerojatni su pjevači i mladi umjetnici te mnoštvo njih zaslužuje biti tu gdje smo nas četvero. Preostali trio kolega je nevjerojatan, no izdvojio bih Jakova Peruška Rihtara jer je po mom mišljenju kompletan glazbenik i vokalist.

Kada netko kaže Luka - što želite da publika prvo pomisli o vama i glazbi koju ćete stvarati i kakvu publiku želite okupljati?

Želio bih stvarati glazbu koju bih s užitkom slušao, a siguran sam da bi tako ta glazba pronašla put do onih koji me uistinu shvaćaju.

  • +10
Polufinale 'The Voicea' Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro / HRT