za prste polizati

Luka Nižetić podijelio tajni recept svoje mame Tamare: Blagdanski stol nezamisliv je bez ovog božićnog klasika

22.12.2020 u 09:43

Bionic
Reading

U Dalmaciji se za Badnjak tradicionalno pripremaju fritule, a provjereni recept za ukusnu blagdansku slasticu pronašli smo kod splitskog pjevača. Luka Nižetić svojim je pratiteljima otkrio način na koji ih spravlja njegova majka

Već je mnogima poznato kako je pjevač strastveni zaljubljenik u kuhanje. Svojim neopterećenim i ležernim pristupom kuhanju Luka Nižetić daje odlične ideje za objede, a uspješno ih i demonstrira, no, ovog puta je odlučio podijeliti recept mame Tamare koja je na njega prenijela ljubav prema kuhanju.

  • +3
Luka Nižetić Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Pobjednik prvog Celebrety Masterchefa snimio je te na Instagramu pokazao i video u kojem mu mama asistira u pripremi, a u kojem pjevač poručuje svojim obožavateljima: 'Napravio sam najbolje fritule na svitu! Bacite oko i primite se posla'.

Sastojci i način pripreme:

Skuhati 1 litru mlijeka s 20 dkg griza. Pomiješati 70 dkg brašna 2 praška za pecivo 20 dkg mljevenih oraha.

Naribati koru 2 limuna, 3 naranče i 2 jabuke cijele. Mutiti 4 žumanjka sa 100 grama šećera i 2 vanilije u snijeg.

U žutanjke dodati mješavinu brašna, kuhani griz, sve što ste naribali, 4 žlice rakije, 4 žlice ruma i izmiksati pa ručno miješati snijeg od bjelanjaka.

Peći u dubokom ulju. Pečene fritule po želji uvaljati u šećer, cimet, čokoladu, štaub šećer.