TALENTIRANi SPLIĆANIN

Gluma mu je u krvi: Luka Nižetić se vraća na kazališne daske

02.10.2020 u 10:59

Bionic
Reading

Naša estrada je puna slavnih osoba koje su u više navrata prešle iz jednog karijernog smjera u drugi. Mnogi od njih su započeli kao pjevači ili glumci, a završili na nečem trećem. Među njima je i splitski pjevač Luka Nižetić koji se sprema ponovo odigrati nekoliko predstava

'Vraćam se u kazalište! 'Sretan sam da ćete ponovno moći gledati 'Kako je Potjeh tražio istinu'', najavio je na društvenim mrežama Luka Nižetić koji će s tom predstavom gostovati u Petrinji i Opatiji.

Podsjetimo, riječ je o predstavi za djecu rađena prema predlošku bajke Ivane Brlić Mažuranić, koja je idealna da svestrani Luka, kojeg osim kao pjevača znamo kao kuhara, plesača, pokaže svu raskoš talenta. Kako je ranije izjavio, u početku ga je bilo strah, ali uz pomoć redateljice Senke Bulić uspio je iznijeti ovu zahtjevnu kombinaciju pjesme, pokreta i glume. Publika ga je imala priliku gledati i u mjuziklu 'Mamma Mia!' te u predstavi 'Aladin i čarobna svjetiljka'.

Gluma ga je oduvijek zanimala. 'Prije nego što smo počeli raditi i sama pomisao na monodramu bila je za mene kraj svijeta. Mislio sam da će me strah blokirati. No, kako smo počeli intenzivno raditi i razrađivati scene, sve je počelo sjedati na svoje mjesto, osjetio sam kako dolazi olakšanje. I danas aktualne teme o ljudskoj pohlepi, totalitarizmu i vjeri su me dodatno udubile u proces stvaranja predstave', ispričao je Luka Nižetić prije tri godine uoči premijere 'Potjeha'.

View this post on Instagram

Ko kaže da je lito gotovo? 😎

A post shared by Luka Nižetić (@lukanizetic) on