otvorio dušu

Luka Nižetić: 'Ovaj posao neznalice komentiraju kao da se radi o hobiju, a ne o poslu s kojim se prehranjuju obitelji'

06.12.2020 u 13:00

Bionic
Reading

Nedavno je splitski glazbenik izbacio novu skladbu 'Ka more je život', ujedno i četvrti singl s nadolazećeg petog studijskog albuma te je opisao kao 'pjesmu karijere'. Nije se prepustio tmurnom raspoloženju, lošoj atmosferi koja vlada svijetom no žao mu je što, kaže, mnogi podcjenjuju glazbenike 'bez trunke empatije i solidarnosti'

'Ostati bez koncerata i susreta s publikom mislim da je najteža i najtraumatičnija spoznaja za svakog glazbenika. Neću ni spomenuti i egzistencijalnu stranu gdje su mnogi preko noći ostali bez prihoda. Žao mi je vidjeti komentare ljudi koji omalovažavaju glazbenike bez ikakve trunke empatije i solidarnosti. Glazbenici su uvijek bili na prvoj liniji kada je trebalo sudjelovati na bilo kakvom humanitarnom projektu, pa neka topla riječ bila bi korektna u ovom trenutku sad i njima. Ovaj posao neznalice komentiraju kao da se radi o hobiju, a ne o poslu s kojim se prehranjuju obitelji', izjavio je Luka Nižetić za Jutarnji list.

Izvor: Društvene mreže

Svoje vrijeme sada, osim snimajući nove pjesme koristi za bijeg u prirodu sa svojim psom, a u zadnje vrijeme se, rekao je, posvetio i meditaciji. 'Spadam u klasu optimist, i znam da će sve ovo kad-tad proći, jednostavno moram tako da se ne prepuštam nekim depresivnim mislima, nastojim se okupirati malim stvarima kao što su vježbanje, šetnje, kuhanje, sviranje klavira, čitanje ili gledanje filmova, učenje stranog jezika', ispričao je glazbenik.

  • +3
Luka Nižetić Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Otkrio je kako sada izgledaju njegovi dan.

'Jutro mi je uvijek rezervirano za trening, zatim prošećem psa Chaku, nakon toga su neke dnevne obaveze, sastanak ili studio, priprema ručka, u popodnevnom terminu putem Skypea se čujem sa sestrom Petrom koja je u San Franciscu, navečer opet šetnja psa, te vrijeme prije spavanja rezervirano je za neku dobru seriju ili film. Dosta rutinski, ali ovaj zimski period mi ne dopušta nešto više od toga', kaže Luka. Neće, rekao je, previše odstupati od već prihvaćenog, publici će i dalje pružati zabavnu, veselu, duhovitu, emotivnu i temperamentnu glazbu.

'No u konačnici što više koncertnih nastupa kako u Hrvatskoj, tako i u regiji su čemu težim, samo neka se sve što prije vrati u normalu i svi ostanemo zdravi, kako fizički, tako duhovno i mentalno', poručio je.