JADRANSKE IGRE 2011.

Luda ljetna zabava na Jadranu

26.07.2011 u 15:21

Bionic
Reading

Drugu godinu zaredom turistička ponuda na jadranskoj obali bit će obogaćena dinamičnim, veselim, šaljivim i izazovnim zadacima koji zajednički čine 'Jadranske igre', show program u kojem se natječu turistička mjesta na Jadranu

Jadranske igre održavaju se od 10. lipnja do 4. rujna u 37 turističkih destinacija, a njihov značaj i doprinos lokalnoj turističkoj ponudi prepoznalo je Ministarstvo turizma kao glavni pokrovitelj projekta te institucije partneri - Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radiotelevizija.

Show 'Jadranske igre' novo je i moderno izdanje s tradicionalnim igrama kao što su spašavanje turistkinje, leteći vaterpolo, prenošenje kašete i konop kao finalna igra.

Najbolje momčadi ostvaruju pravo sudjelovanja na regionalnoj četvrtzavršnici te potom na poluzavršnici s koje se mogu plasirati na glavnu završnicu koja će se održati 4. rujna 2011. u Biogradu na Moru.

Tijekom turneje od 84 dana svi će stanovnici i gosti na Jadranu moći uživati u ukupno 37 igara, u njima će sudjelovati 250 ekipa s 2000 natjecatelja i oko 60.000 posjetitelja. Svi oni borit će se za glavnu nagradu – vatrogasno vozilo, koje će zasigurno biti od velike važnosti za njihovu zajednicu i očuvanje okoliša.

Emitiranje emisija 'Jadranske igre' počinje u nedjelju, 7. kolovoza 2011. u 21.45 na HRT 1. Voditelji su Mirko Fodor, KarmelaVukov Colić i Rene Bitorajac