superpotjera

Lovci u Superpotjeri ovome se nisu nadali: 'Takva hrabrost se rijetko viđa'

30.10.2023 u 08:26

Bionic
Reading

Petar Mihin u novom izdanju Superpotjere nadigrao je troje lovaca s 24 sekunde prednosti, a Borna Škrlec, koji je prihvatio izazov i igrao bez prednosti, izgubio je u duelu sa svih pet lovaca unatoč izvrsnoj igri i podršci publike. U dvoboju s lovcima uspjeha nisu imali ni Nina Marendić ni Dino Miđić

Prvi natjecatelj u novoj epizodi Superpotjere bio je Petar Mihin iz Ludbrega, koji je osvojio 1.000 eura. U emisiju je došao u pratnji cimera i imenjaka, Petra Vrvila, koji je u travnju pobijedio svih pet lovaca.

Nakon dobivenih ponuda nastavnik fizike i kemije dvoumio se da li bi igrao na sigurno protiv troje lovaca ili bi riskirao i nadmetao se sa svih petero. Na kraju se odlučio za sigurniju opciju - za 3.000 eura i 18 sekundi prednosti. Na putu do pobjede stajali su mu Krešimir Sučević Međeral, Sven Marcelić i Morana Zibar koje je nadigrao s 24 sekunde prednosti i kući otišao bogatiji za 3.000 eura koje će potrošiti na "auto ili barem na gume".

U brzopoteznoj igri Petar nije znao da je u Moskvi 1981. godine otvoren muzej kozmonautike i da je prema legendi Wilhelm Tell samostrelom ubio Gesslera. U duelu s Petrom i lovci su netočno odgovorili na dva pitanja - i to oba puta Krešo. Nije znao da se irački grad Faluđa nalazi na rijeci Eufrat i da je Arjen Robben, bivši igrač Bayerna, istrčao roterdamski maraton za manje od tri sata.

Mladen: Nina nam je zadala dosta problema

Iduća je nastupila Sinjanka Nina Marendić koja je u prvom krugu osvojila 1.500 eura. Studentica biologije i tehnologije mora u brzopoteznoj igri odlučila se za duel s četvero lovaca za 9.000 eura s 12 sekundi prednosti.

Unatoč izvrsnoj igri Nina nije uspjela pobijediti Krešimira Sučevića Međerala, Mladena Vukorepu, Svena Marcelića i Moranu Zibar. Ostala je bez novca za upis u auto-školu. Lovci su je nadigrali s 5 sekundi, a nisu znali samo jedan odgovor - da je počistiti svoju sobu osnovni savjet kontroverznog psihologa Jordana Petersona.

'Nina se jako dobra držala. Potisnula je tremu s početka i zadala nam je dosta problema', naglasio je Mladen.

'Čestitke na hrabrosti'

Potom je nastupio Zagrepčanin Borna Škrlec, 24-godišnji magistar strojarstva, zaposlen na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, u dvoboj s lovcima upustio se s 1.500 eura. U ponudama lovaca napravljen je i presedan.

Prvi putu u Superpotjeri, uz najvišu ponudu - 20.000 eura lovci su tražili 60 sekundi na svom satu.

'Baš znate kako ćete privući ekipu na svoju stranu. Jedva čekam sutrašnje portale da osvanu', rekao je Joško Lokas lovcima.

@hrvatska_radiotelevizija Borna - prvi koji je izazvao sve lovce bez sekunde prednosti #fyp #hrvatskaradiotelevizija #superpotjera ♬ original sound - HRT

I Borna je bio iznenađen ponudom, no nakon svoje "analize" lovaca odlučio je riskirati.

'Sad mi je postalo svejedno otišao doma s lovom ili ne. Uzet ću 60 sekundi i 20.000 eura', kazao je Borna.

Borna je netočno odgovorio na tri pitanja u brzopoteznoj igri. Nije znao da je Bruce Lee rođen 1940. u SAD-u, da se igrači klasa u Riotovoj igri Valorant zovu agenti i da je Robert Maler predvodio istragu o uplitanju Rusije u američke izbore. Lovci su imali sve točne odgovore i s 23 sekunde pobijedili Bornu koji je dobio veliki pljesak publike i lovaca.

'Takva hrabrost se rijetko viđa i drago mi je Borna da ste je imali. Po našem rezultatu ne bi Vam bilo dovoljno ni da ste igrali samo protiv četvero lovaca. To shvatite kao kompliment jer mi smo ovdje nabrijaniji protiv nekog koga znamo da je dobar. Dobar provod, Novog Zelanda i ovaca bit će', rekao je Dean Kotiga.

Na kraju, Zagrepčanin Dino Miđić, liječnik obiteljske medicine, suočio se s lovcima s kapitalom od 1.500 eura. Odlučio je igrati protiv njih četvero za 10.000 eura i 10 sekundi prednosti. Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa, Sven Marcelić i Dean Kotiga pobijedili su ga s pet sekundi prednosti. Dino nije znao tri pitanja, a lovci su sipali iz rukava…