RAIVEN U MALMöU

Lov na vještice: Slovenci na Eurosong idu s pjesmom o Hrvatima dobro poznatoj heroini

21.01.2024 u 20:29

Bionic
Reading

I dok mi još uvijek odabir našeg predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu, koji će se održati u švedskom Malmöu, Slovenci već rade na promociji svoje predstavnice

Na ovogodišnjem Eurosongu, koji će se 7., 9. i 11. svibnja održati u u Malmöu, u tamošnjoj Malmö Areni, Sloveniju će predstavljati 27-godišnja mezzosopranistica i pop pjevačica Sara Briški Cirman, poznata kao Raiven.

Autor pjesmu, uz izvođačicu, je je i frontmen benda Joker Out, Bojan Cvjetičanin, koji je prošle godine predstavljao Sloveniju na Eurosongu, na kojem je pobjedu odnijela Šveđanka Loreen.

Raiven - Veronika | Slovenia | Official Video | Eurovision 2024 Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Pjesma se zove 'Veronika' i ima posebnu priču, osobito za Hrvatsku, budući da je inspirirana pričom o Veroniki Desinićkoj, drugoj supruzi Fridrika II Celjskog, koja je bila žr

Riječ je o staroj legendi koja priča o strastvenoj, ali zabranjenoj ljubavi između mladog grofa Fridrika, sina moćnog velikaša grofa Hermana II. Celjskog, i Veronike s Velikog Tabora, tada posjeda Celjskih, koji se nalazi u Hrvatskom zagorju.

Prema pisanju slovenskog lista Večer, Europa će ove godine dobro zapamtiti Sloveniju, jer u Švedsku šalju jednu od najkarizmatičnijih umjetnica s prepoznatljivim i dobro osmišljenim imidžem.