RIJETKI ISTUP U MEDIJIMA

Ljiljana Nikolovska o bivšim kolegama iz Magazina i odlasku iz grupe: 'Niti je to bila ekipa za mene, niti uvjeti, niti išta. Nije mi žao'

02.06.2020 u 13:18

Bionic
Reading

Za mnoge najdraža pjevačica grupe Magazin vrlo je aktivna na društvenim mrežama i rado raspravlja o pojavama u hrvatskom društvu, ali se vrlo rijetko priča za domaće medije. Kako godinama živi u SAD-u, komentirala je trenutnu situaciju oko nereda koji ondje haraju već šesti dan, a dotakla se i teme svog odlaska iz omiljene splitske grupe

Ljiljana Nikolovska se 1993. udala za glazbenika Petea Mazicha i s njim dobila sina Tonija koji je na drugoj godini koledža. S obitelji danas živi u kalifornijskom San Pedru.

'Imamo svoj glazbeni studio u kojem zajedno radimo. Imamo i vrt s jako puno voća i povrća, stabala na velikom komadu zemlje, tako da smo baš sretni. A studio je zauzet 24/7, imamo posla preko glave, ne stignem nekad ni jesti', ispričala je Ljiljana Nikolovska za Radio Dalmaciju.

U grupu je ušla sa svega 19 godina, i u Magazinu stvarala od 1983. pa sve do 1989. godine. Svake je godine s grupom snimala po jedan album, ukupno ih je ostavila sedam, a mnogi do danas smatraju da je bila najbolja pjevačica grupe. Izjavila je da nikad nije požalila što je otišla iz benda. 'Ne, ne, nije to više bilo za mene, niti je to bila ekipa za mene, niti uvjeti, niti išta. Nije mi žao. Lipo je čuti da je nešto ostalo od toga'.

Split joj je, rekla je dugo mi je falio. 'Ali više mi ništa ne fali, valjda su to te godine, ističe glazbenica. Današnji Magazin ne sluša već nekoliko godina jer nije više u tom 'fazonu'. Također je odbacila je i mogućnost zajedničke turneje svih pjevačica Magazina jer ne vidi razlog za tako nešto.

Dotakla se i aktualne situacije oko nereda u SAD-u. 'Svi smo histerično ljuti na ovo što se događa, na policiju koja ubija ljude, djecu, bez razloga. U ovoj zemlji više ne možeš ni voziti ako si crn. Ja ne mogu niti zamisliti kako se osjećaju moje prijateljice. One i kažu da kad im djeca idu vani da se boje. Bojiš se dijete poslati na koledž ili u dućan jer ga neki rasist može upucati, tako da je ljudima toga pun kufer.

Inače, Ljiljana Nikolovska se rado odaziva i na koncerte za humanitarnu pomoć, a 2014. u Americi je, uz Ninu Badrić, gostovala na koncertu Olivera Dragojevića, čiji je odlazak teško prihvatila.