NA HTV-U

Ljetna shema počinje već 17. lipnja, kreću samo reprize

29.05.2013 u 17:24

Bionic
Reading

Dok proljeće muku muči s ostacima zime i derivatima jeseni, na HRT-u odbrojavaju sitno do ljetne sheme koja počinje 17. lipnja

Ljetna shema HRT-a kreće 17. lipnja. S tim datumom neke će emisije prestati s premijernim emitiranjem, dok će se druge emitirati do kraja lipnja.

Od ostalih sadržaja, na ekranima ćemo moći vidjeti izvrsnu dansku seriju 'Borgen', koja sa HRT 3, gdje se prikazivala, u ljetnoj shemi prelazi na HRT 1.

Ljubitelji danske serije 'Killing' doći će na svoje: reprizirat će se prva i druga sezona u kasnim večernjim satima. Petak navečer je i dalje rezerviran za krimiće.


Povodom ulaska Hrvatske u EU, HRT započinje s ciklusom nagrađivanih europskih filmova koji će prikazivati u udarnom terminu nedjeljom navečer. Tako ćemo na malim ekranima moći vidjeti filmove poput 'Kolje', 'Ondine' i ostalih filmova sa Starog kontinenta.

Na male ekrane se vraća game šou 'Volim Hrvatsku', odnosno repriza 1. sezone koja kreće od 14. lipnja. Paralelno s njom počinje snimanje novih epizoda šoua čija su zaštitna lica Mirko Fodor, Rene Bitorajac i Goran Navojec

Jutarnji program namijenjen je djeci i mladima. Od ponedjeljka do petka moći ćemo gledati dokumentarne filmove o ljepotama i zanimljivostima Zemlje te 'Šaptača psima'.


Od sapunica, reprizno ćemo moći gledati 'Dolinu sunca', a od stranih igranih serija od ponedjeljka do četvrtka seriju 'Roditelji i djeca', a nakon nje seriju 'Braća i sestre'.

Svake večeri u 20 sati moći će se gledati serija za mlade 'Glee'(prvo reprizne, a onda i premijerne epizode). Subota u 21rezervirana je za prijenose ili snimke festivala i koncerata zabavneglazbe. Nedjeljom ćemo i dalje gledati filmske spektakle.

Od humorističnih serija prikazivat će se reprizno serije '2 i pol muškarca', 'U uredu', 'Uvijek je sunčano u Philadelphiji' i 'Ludnica u Clevelandu'.


Od glazbenih emisija bit će reprizno prikazivanje emisija 'Rekonstrukcija', 'Ružiona', 'Do zvijezda zajedno', 'Svirci moji', 'Za srce i dušu (pop rock)'. Kad smo kod repriza, u popodnevnim satima nas čeka repriza minule sezone '8. kata'.

Sportski dio ljetne HRT-ove sheme čine Mediteranske igre, Dijamantna liga u atletici, Europsko prvenstvo u streljaštvu u Osijeku, Umag ATP, Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, Svjetsko prvenstvo u plivanju, Alka i pretkola Europske lige u nogometu.

Subotom i nedjeljom poslijepodne i dalje možemo pratiti beskrajno duhovitu ekipu 'Top Geara', i to s premijerama.