zaokret u karijeri

Ljepuškasti Harry Styles obara rekorde i ulazi u povijest

25.05.2017 u 09:55

Bionic
Reading

Kada je, nedugo nakon petog albuma u studenom 2015. godine, Zayn Malik najavio odlazak iz boybanda One Direction, čime je na nekoliko mjeseci došao kraj toj britanskoj pop senzaciji, milijuni tinejdžerki diljem svijeta nisu krile svoju tugu. Mnoge od njih slušale su One Direction zbog Harryja Stylesa, a upravo on je 12. svibnja objavio svoj prvi solo album. Napravivši zaokret u karijeri, od pop pjevača postao je rocker, a njegov je album odmah po izlasku završio u Top 10 sve od Azerbejdžana pa do Amerike

Ima tek 23 godine, milijune na bankovnom računu, a svjetsku slavu stekao je kao član popularnog boybanda One Direction. Nakon što se bend raspao, Harry Styles odlučio je napokon baviti se glazbom koju voli - od pop pjesama, koje je izvodio s bendom, napravio je veliki zaokret, snimivši album s pjesmama koje se mogu smjestiti u neki moderni punk i rock.

Harry Styles - Sign of the Times Autor: Youtube

Njegov prvi solo album objavljen je 12. svibnja i jednostavno ga je nazvao svojim imenom i prezimenom, a obožavatelji nisu mogli dočekati da stigne u prodaju. Čim se pojavio na tržištu, album je završio u top 10 na listama više od 20 zemalja, od Azerbejdžana pa sve do Amerike, a trenutno je na 1. mjestu Top 200 albuma Billboardove top liste.

Ono na što je itekako ponosan, podatak je da je koautor svake pjesme na tom albumu, što mu je odavno bio san, a u bendu se nije mogao dokazati, budući da je sve trebao odobriti alfa i omega benda - Simon Cowell. Novim je pjesmama zapravo odao počast svim velikanima koji su utjecali na njega - od Eltona Johna pa sve do Rolling Stonesa.

Harry Styles kao Mick Jagger Autor: Youtube

Svoju karijeru započeo je kao pjevač grupe White Eskimo, da bi se potom prijavio na britanski X Factor. Nakon što je ispao iz daljnjeg natjecanja, zajedno s još četvoricom mladića, a na prijedlog gostujuće članice žirija Nicole Scherzinger, dobio je priliku da se natječe kao dio boybenda.

Upravo on dao je naziv One Direction. Iako nisu pobijedili, već su dospjeli na treće mjesto, dečki su postigli neviđeni svjetski uspjeh. Albumi, svjetske turneje, lutkice s njihovim likovima, ama baš sve što bi se pojavilo na tržištu, a imalo bi oznaku benda ili nekog od članova, prodalo bi se u rekordnom roku.

  • +3
Harry Styles Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za njima su ludovale tinejdžerice diljem svijeta, a menadžment, predvođen Simonom Cowellom, branio im je mnogo toga. Navodno je Harry Styles svoju vezu s Kendall Jenner prekinuo upravo zbog menadžmenta, koji nije želio da se momci toliko zaljube, a potom i zaruče i ožene, jer bi to moglo biti pogubno za njihove obožavateljice.

Nakon pet izdanih albuma, od kojih je posljednji bio u studenom 2015. godine, te jednog dokumentarnog filma, 'One Direction: This Is Us', dečki su postali dio povijesti te su krenuli svatko svojim putem, nakon što je Zayn Malik najavio odlazak iz benda.

One Direction - Story of My Life Autor: Youtube