INTERVJU: JELENA GLIŠIĆ

'Ljepota ponekad može samo otvoriti neka vrata, ali za sve dalje potrebno je puno više od izgleda'

21.04.2018 u 14:00

Bionic
Reading

Nakon što je 2005. godine osvojila titulu Miss Universe s Marijem Sedmakom ovog vikenda vodit će ovogodišnji izbor iz studija HTV-a Anton Marti. Dugogodišnja Loto djevojka Jelena Glišić uoči izbora za tportal se prisjetila dana kad je ponijela titulu najljepše, otkrila igra li igre na sreću i kakav je utisak ostavio na nju Donald Trump

Po mnogima najljepša Hrvatica, osim po tituli Miss Universe poznata je po spotu za Hrvatsku turističku zajednicu koji je prije gotovo desetak godina izazvao brojne reakcije. No tome HRT-ova voditeljica Jelena Glišić nije htjela pričati ovom prilikom. Ogulinska 31-godišnja ljepotica na privatnom visokom učilištu u Zagrebu za pravo i financije završila je dva smjera: Upravljanje ljudskim potencijalima i Menadžment financija, a osim vođenja Loto 6/45 i Loto 7/39 na HRT-u radi i kao novinar i voditelj na emisiji 'Automarket'. Uz sve to i na privatnom planu joj cvjetaju ruže. Jelena godinama ljubi lošinjskog poduzetnika Krešimira Lešića s kojim vrijeme najradije voli provoditi na putovanjima.

Ove subote uz Marija Sedmaka vodite Miss Universe gdje ste 2005. godine i sami ponijeli titulu najljepše. Imate li tremu?

Moram priznati da mi je zaista velika čast što sam dobila priliku voditi izbor za Miss Universe Hrvatske 2018. na kojem sam pobijedila prije 13 godina i to u paru s Mariom Sedmakom koji je također vodio i te 2005. godine. Ne mogu reći da osjećam veliku tremu koliko uzbuđenje i veselje, baš se radujem izboru.

Kakva vas sjećanja vežu uz tu titulu, to vrijeme?

2005. godine bila sam maturantica, čekalo me preseljenje u Zagreb i upisivanje željenog fakulteta, postala sam Miss Universe Hrvatske. Za mladu djevojku u tim godinama bila je to zaista dinamična godina. Sad kad gledam s odmakom mogu zaista reći da sam sretna kako sam se nosila sa svim tim novonastalim situacijama.

Imali ste priliku upoznati Donalda Trumpa. Kakav je dojam ostavio na vas?

Moje iskustvo je zaista bilo korektno. Ostavio je dojam kakav i priliči takvim osobama, dobar.

Tko su po vama najjljepše Hrvatice?

One koje su svoje, koje zrače unutarnjom ljepotom i ne podizale tuđim utjecajima. Ima ih jako puno i to me veseli. Pojedinačno da nabrajam nema smisla.

😃🤗🙆🏻🌤🌤

A post shared by jelena_glisic (@jelena.glisic) on

Dugi niz godina voditeljica ste Lota. Kako se slažete s Dunjom Mutevelić, ima li ljubomore i zavisti među vama?

Nema razloga za takvo nešto, mi smo kolegice već duži niz godina i savršeno se slažemo. Uvijek smo tu jedna za drugu i oko rasporeda vođenja emisija sve ove godine nismo niti u jednom trenutku imale nesuglasice.

Zaigrate li igre na sreću i u što biste uložili novac da ga osvojite?

Moje nepisano pravilo jest da kad snimam reportaže za Hrvatsku Lutriju uplatim bar dva listića. Toga se uvijek držim i to me veseli. Ulaganje ovisi o iznosu koji bih osvojila. (smijeh) Sigurno bih dobro rasporedila osvojen novac.

  • +10
Jelena Glišić Izvor: Cropix / Autor: Nina Djurdjevic / CROPIX

Što još radite kad je riječ o poslovnim projektima?

Kod mene se uvijek nešto događa i već godinama radim po tri posla istovremeno. Osim Lota 7/39 i Lota 6/45, radim kao novinar i voditelj na emisiji Automarket – riječ je o emisiji koja prati autoindustriju, zatim radim kao moderator na raznim manifestacijama, a i uz sve to polako širim interes i na neke druge poslove koji nemaju poveznicu s televizijom. Veselo je uvijek, volim puno obaveza i dok je tako neću usporavati tempo.

Koliko vam je ljepota pomogla, a koliko odmogla u poslu?

Ljepota ponekad može samo otvoriti neka vrata, ali za sve dalje potrebno je puno, puno više od izgleda. Mogu reći da mi izgled nikada nije odmogao u poslu.

Kako se nosite s popularnošću, zaustavljaju li vas ljudi na cesti, puštaju preko reda u trgovinama?

Bude zaista zanimljivih situacija, od toga da nikad nisu čuli za mene niti me vidjeli pa do toga da neki znaju apsolutno svaki detalj iz mog života. Ima slučajeva kada me pitaju jesam li sestra od Jelene Glišić, ponekad kažu da sam ista ona crnka što vodi Loto i tako. Uglavnom primijetila sam da svi misle kako su osobe koje inače rade na televiziji puno krupnije i više pa se iznenade i kad mene vide kako sam sitna.

Već dugo ste u vezi s dečkom Krešimirom Lesićem. Planirate li brak ili se još uvijek ne vidite u toj ulozi?

Mi zaista uživamo u životu i ne zamaramo se formalnostima.

Svaki slobodni trenutak uživate u izletima i putovanjima. Koja vas se zemlja najviše dojmila, a gdje vam se najmanje svidjelo? Koja je vaša sljedeća destinacija?

Nema grada/države gdje mi se nije svidjelo, uvijek nađem nešto po čemu mi je taj grad/država poseban. U posebnom sjećanju mi je ipak ostao Jordan, točnije grad Petra koji je i odabran kao jedan od sedam svjetskih čuda što zaista i jest. Baš je wooow! Zatim Aruba i famozni flamingosi i evo ove godine mi se ostvarila želja, a to je da odemo na Maldive. Moram priznati da je to destinacija koja odudara potpuno od svih naših dosadašnjih putovanja i nije da tamo imaš nešto posebno za vidjeti, ali moram priznati da je raj za odmor. I još samo da istaknem za kraj Oman, genijalan je i svakako bih ga preporučila. Trenutno nemam sljedeću destinaciju u planu jer čekam trenutak kad ću se istinski poželjeti zaputiti na neku destinaciju i odbrojavati dane u nestrpljenju. Za sada taj osjećaj nemam, uživam u proljeću i veselim se ljetu koji uvijek provodim u Hrvatskoj jer nigdje nije lijepo kao doma.