SOPHIE MARCEAU

Lijepu francusku glumicu pamtimo po legendarnom tinejdžerskom filmu, a ova ikona glumišta upravo slavi 53. rođendan

17.11.2019 u 12:00

Bionic
Reading

Francuska filmska glumica i redateljica Sophie Marceau upravo na današnji dan slavi svoj 53. rođendan, a svjetsku slavu i proboj u filmsku industriju stekla je ulogom u legendarnom tinejdžerskom filmu 'Tulum'

Francuska glumica Sophie Marceau rođena je 17. studenog 1966. godine pod imenom Sophie Danièle Sylvie Maupu, koje je u 14. godini života odlučila promijeniti. Svjetsku slavu Marceau stekla je ulogom u filmu 'Tulum' 1980. godine, no nakon njega stiglo je pravo priznanje - glumica je u 17. godini života osvojila je Césara, francuskog pandana nagradi Oskar, i to za fim Tulum 2 1983. godine.

Izvor: Društvene mreže

U privatnom životu Marceau je nadulju vezu imala s Andrzejem Zulawskim, kontroverznim Poljakom koji se svojim filmovima borio protiv mainstreama i komercijalizma. S njim je provela 16 godina i rodila sina Vincenta. Njihova veza započela je kad je on imao 44, ona 18. Zulawski je bio strastveni intelektualac koji je tada mladu Marceau na početku karijere obrazovao na polju filma, glazbe i likovne umjetnosti. Bio je njezin učitelj, ljubavnik i najveći kritičar, a vezu im je uništila njegova posesivnost, agresivnost i oštar jezik. Popljuvao je sve njezine uloge, osim onih u njegovim filmovima. Ostavila ga je 2001. kada joj je bilo 35.

Sophie Marceau upravo dana slavi svoj 53. rođendan.

  • +25
Sophie Marceau Izvor: Profimedia / Autor: IFA Film / United Archives / Profimedia