VELIKO PRIZNANJE

Legende domaće glazbene scene zajedno imaju čak 261 godinu i još uvijek nemaju nikakve namjere ostaviti se mikrofona

09.11.2022 u 19:56

Bionic
Reading

Danas je u Zagrebu održana godišnja dodjela nagrada Nova ploča, a za izuzetan doprinos diskografiji i glazbenoj kulturi nagrađeni su Stjepan Jimmy Stanić, Tereza Kesovija i Drago Diklić

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, u organizaciji Hrvatske diskografske udruge, održana je dodjela nagrada istaknutim pojedincima i institucijama u domaćoj glazbenoj industriji.

Među ostalima, za izuzetan doprinos diskografiji i glazbenoj kulturi nagrađeni su Stjepan Jimmy Stanić, Tereza Kesovija i Drago Diklić, koji su bili i najbolje raspoloženi među prisutnima.

'Ne, nemojte me pitati koliko sam pjesama snimila u svojoj dugogodišnjoj karijeri, ali me izrazito veseli kada čujem da iste pjevaju sve generacije, od najmlađih do onih starijih. Iako je ova nagrada dodijeljena meni, pripada i svim mojim suradnicima, kako bivšim tako i sadašnjim, s kojima sam zajedno plovila oceanom glazbe i ljubavi', poručila je Tereza Kesovija, koja je prije mjesec dana napunila 84 godine, no iste bi joj tek rijetki dali.

  • +14
Dodjela godišnje nagrade Nova ploča Izvor: Promo fotografije / Autor: Bojan Zibar

Baš kao i Dragi Dikliću, koji će kroz nekoliko dana napuniti 85 godina, dok je najstariji među dobitnicima bio legendarni Stjepan Jimmy Stanić koji će u siječnju iduće godine napuniti čak 94 godine.

Njih troje odavno su zadužili domaću glazbenu scenu, a o glazbi, ali prije svega i profesionalnosti, od njih bi trebali učiti njihove puno mlađe kolege.