U KD VATROSLAVA LISINSKOG

Legendarni Zucchero krajem lipnja stiže u Zagreb

16.05.2022 u 19:04

Bionic
Reading

Najprodavaniji talijanski izvođač na svijetu Zucchero Fornaciari u sklopu svjetske turneje World Wild Tour 2022. nastupit će 28. lipnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, gdje će za zagrebačku publiku izvesti glazbeni rock-spektakl uz svoje najveće hitove

Nakon 14 spektakularnih koncerata koje je održao u Veroni ovoga i prošloga mjeseca, čime je oborio rekord po održanim koncertima u veronskoj Areni, talijanska legenda Zucchero Fornaciari krenuo je na svjetsku turneju koja ga sljedeći mjesec prvi put dovodi u Lisinski, stoji u najavi.

Zucchero iza sebe ima impresivnu karijeru tijekom koje je prodao više od 60 milijuna albuma, ostvario brojne suradnje i duete s glazbenim velikanima rock, pop i klasične glazbe te na tisuće koncerata kojima je ispisao povijest. Bio je prvi umjetnik sa Zapada koji je nastupio u Moskvi nakon pada berlinskoga zida, a njegov nastup u Havani 2012. godine ispred 80.000 posjetitelja smatra se najposjećenijim koncertom stranog umjetnika na Kubi za vrijeme embarga.

U više od tri desetljeća dugoj karijeri, Zucchero je surađivao s glazbenicima raznih žanrova, kao što su Bryan Adams, The Blues Brothers, Bono, Jeff Beck, Eric Clapton, Joe Cocker, Elvis Costello, Miles Davis, Peter Gabriel, John Lee Hooker, BB King, Mark Knopfler, Brian May, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, Queen, Alejandro Sanz, Sting te Ray Charles.

  • +2
Zucchero Izvor: EPA / Autor: JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Godine 2016. objavio je album 'Black Cat' koji je premijerno izveo na spektakularnom koncertu u Areni u Veroni kao uvertiru u nadolazeću svjetsku turneju koja je zbog epidemije morala biti odgođena. U međuvremenu je objavio albume 'D. O. C.' i 'Discover'.

World Wild Tour 2022, koja broji preko milijun posjetitelja u 611 gradova, 67 zemalja i 5 kontinenata, obilazi svijet nezaboravnim energičnim nastupima istinske legende prepoznatljivog promuklog soul glasa koja će u pratnji milijuna ljudi pjevati nebrojene hitove starijih i novijih datuma, ističu iz Lisinskog.

Glazbeno putovanje i veliko slavlje uz najveće hitove poput 'Senza Una Donna', 'Baila', 'Così Celeste', 'Cuba Libre', 'Everybody's Got To Learn Sometime', 'Diavolo In Me', "Il Volo", 'Miserere' ili 'Diamante' obilježit će i njegov koncert u Lisinskome, gdje će Zucchero nastupiti prvi puta.