BILLY DRAGO

Legendarni holivudski negativac preminuo u 73. godini života

27.06.2019 u 21:59

Bionic
Reading

Glumac Billy Drago, koji je svjetsku slavu stekao ulogama hladnokrvnih gangstera, preminuo je u uslijed komplikacija nakon doživljenog moždanog udara

Ljubiteljima filmske umjetnosti najpoznatiji po ulozi u filmu 'Nedodirljivi' Briana de Palme i 'Pale Rideru' Clinta Eastwooda, glumac Billy Drago preminuo je u 73. godini života.

Pravog imena William Eugene Burrows, Billy Drago dolazi iz filmske obitelj. Njegov otac gradio je karijeru glumca i redatelja, a navodno je bio indijanskog podrijetla. Obitelj njegove majke pripadala je romskoj zajednici od koje je uzeo umjetničko ime Drago. Započevši karijeru kao kaskader, Drago se preselio u New York kako bi postao glumac. Prve filmske uloge ostvario je kasnih 70-ih godina, a tijekom života snimio je više od stotinu filmova, uključujući tri filma s Chuckom Norrisom u glavnoj ulozi.

  • +2
Billy Drago Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Drago se također pojavljuje u glazbenom spotu Michaela Jacksona iz 2001. godine za singl 'You Rock My World'.

U životu se samo jednom oženio i to za njujoršku glumicu Silvanu Gallardo s kojom ima danas 52- godišnjeg sina Darrena E. Burrowsa, javnosti najpoznatijeg po ulozi Eda u kultnoj seriji 'Život na sjeveru'.

Billy Drago Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube