Pripreme za koncert

Legendarni britanski heavy metal bend Iron Maiden 26 će dana živjeti u Splitu

07.04.2022 u 09:54

Bionic
Reading

Nije tajna da Iron Maiden vole našu zemlju. Osim što su više puta svirali 'kod nas', neki od trenutnih i bivših članova grupe ljeto su provodili odmarajući na našoj obali ili pak oporavljali nakon operativnih zahvata. Sada bi u Dalmaciji trebali provesti dulje vrijeme

Kako doznaje Dalmacijanews Iron Maiden bi trebali doputovati u Split gdje bi ostali 26 i to od sredine travnja do sredine svibnja ove godine. Povod njihovog dolaska ipak nije novi koncert pod Marjanom nego su taj grad izabrali kao mjesto u kojemu će se pripremati za nadolazeću svjetsku turneju.

Vremešni heavy metalci u dvorani u Lora bi trebali 'prašiti' i vježbati repertoar. Podsjetimo, u Splitu su svirali 2008. na Poljudu te 2016. u Spaladium Areni. Kad su prvi put stigli tamo, bas gitarist i glavni tekstopisac Iron Maidena, Steve Harris nonšalantno je šetao po gradu, te kupovao sunčane naočale na bancima na splitskom Pazaru i darove za tada kći tinejdžericu.

Inače kad je britanska heavy metal institucija prvi put nastupala u Spltu, na Poljudu, Slaven Bilić ih je vodio na večeru, a Harris je, kad su opet došli u grad podno Marjanom, rekao da bi volio da Bilić zasvira s njima.S našim legendarnim nogometašem i trenerom upoznao se na utakmici u Engleskoj ‘90-ih, a njegov sin George, koji također obožava Slavena, tada je bio maskota kluba West Ham United.

Iron Maiden Izvor: Profimedia / Autor: Claudio Bresciani / AFP / Profimedia