pravo osvježenje

Legenda hrvatske rock scene i jedan od najpoznatijih rock gitarista Alen Kraljić predstavlja svoj prvi samostalni album

28.04.2022 u 21:07

Bionic
Reading

Kralju znamo kao jednog od osnivača čuvenog zagrebačkog sastava Pips Chips and Videoclips, nekadašnjeg gitarista Majki i kao frontmena popularnih The Miceks, a od 2019. sa svojim istoimenim projektom 'Kralja' predstavlja se kao pravo osvježenje na domaćoj rock sceni

Kralja je autor glazbe i teksta svih pjesama, također odsvirao je i gotovo sve instrumente prisutne na albumu te je zaslužan kako za aranžmane tako i za kompletnu audio produkciju, stoji u priopćenju.

Na pjesmi 'Pronađi me' kao vokalist i koautor teksta pojavljuje se riječka kantautorica Mirna Škrgatić. 'Iluzija' i 'Da li u ovoj zgradi postoji kućni red' na bas gitari ugošćuju našeg poznatog basista Krešimira Kaštelana (člana grupe Crvena Jabuka), dok su u službi pratećih vokala na pjesmi 'Kako si' članovi zagrebačkog sastava Široke Ulice, Borna Ocvirk i Filip Komadina.

Izvor: Društvene mreže

Također, treba istaknuti kako je za pjesmu 'Iluzija' snimljen i videospot, u režiji Ive Plavšić, dok su snimatelji spota bili Mislav Petek i Bruno Radovanić. Vizualno rješenje ovog izdanja realizirao je Dinko Čvorić – Doringo a album je objavljen za izdavačku kuću Hitchtone Music & Promotion iz Zagreba.

U Kraljinim riffovima i gitarističkim dionicama, kojima je prožet ovaj album, svakako postoje natruhe jednog sad već davnog rock vremena našeg područja, ali njegov jedinstven autorski potpis neupitno ga svrstava u sam vrh aktualne hrvatske rock scene.