poistovjetila se

Lady Gaga daje podršku Britney Spears: 'Ona je tako talentirana i inspirativna osoba'

14.11.2021 u 15:41

Bionic
Reading

Pop zvijezda i glumica Lady Gaga pozdravila je vijest o tomu da se proslavljena pjevačica Britney Spears riješila skrbništva svog oca Jamieja Spearsa, koje joj je nametnuto prije 13 godina, nazvavši Spears nadahnućem i osobom prema kojoj je glazbena industrija loše postupala.

Gaga je Reutersu u subotu rekla da se i sama bori s problemima povezanim s mentalnim zdravljem, među kojima je trauma zbog koje i danas pati jer ju je u dobi od 19 godina seksualno zlostavljao glazbeni producent.

S Reutersovim je novinarom razgovarala o Spears na crvenom tepihu tijekom predstavljanja premijere filma 'House of Gucci' u subotu u Milanu.

'Ona je tako talentirana i nevjerojatno inspirativna osoba. Iznimno sam sretna što danas možemo reći da slavimo i što Britney može krenuti u novu fazu svog života', kazala je Gaga.

  • +4
Lady Gaga Izvor: Profimedia / Autor: BERETTA/SIMS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / GOFFPHOTOS.COM / GOFF PHOTOS / PROFIMEDIA

U petak je na snagu stupila odluka suda u Los Angelesu po kojoj Britney Spears nakon 13 godina prestaje biti pod skrbništvom oca, koji je kontrolirao način na koji je trošila vlastite novce, kao i njezine nastupe, a usto je stalno imao pristup njezinu domu i lijekovima koje je uzimala.

Ona je dobila skrbništvo u vrijeme dok je bila u emocionalnoj, mentalnoj i financijskoj nevolji.

Nastojanja Britney Spears da okonča očevo skrbništvo privukli su međunarodnu pozornost, pa su i obožavatelji javno zatražili da se ono prekine.

  • +5
Obožavatelji daju podršku Britney Spears Izvor: Profimedia / Autor: Irfan Khan/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lady Gaga, koja je osnovala zakladu 'Born this Way', namijenjenu svima onima koji se bore s problemima mentalnog zdravlja, rekla je kako smatra da se prema Spears, koja je bila tinejdžerica kad je postala međunarodna pop zvijezda, glazbena industrija nije dobro odnosila. Osobito je to bilo očigledno nakon sloma kad je Spears obrijala glavu te je nedugo nakon toga smještena u centar za rehabilitaciju.

'Boreći se za oslobađanje od očeva skrbništva Spears se izborila za svoju slobodu. Naporno je radila da bi dočekala ovaj trenutak i nadam se da to sada i osjeća', rekla je Gaga.