24. veljače

Kultni britanski trip hop glazbenik Tricky u Močvari

20.07.2020 u 12:01

Bionic
Reading

Kultni britanski trip hop glazbenik Tricky objavio je nove datume europske turneje na kojoj se ovaj put nalazi Zagreb i to klub Močvara u koji stiže u utorak 24. veljače 2021. godine

Potvrda samo Zagreba, nažalost znači da Tricky neće doći i u Rijeku koja je bila prvotno planirana na turneji odgođenoj prije tri mjeseca zbog pandemije.

Izvor: Društvene mreže

Na globalnoj glazbenoj sceni Tricky se pojavio 1995. debijem “Maxinquaye”, prvim od njegovih jedanaest studijskih albuma. Nakon godina skupljanja staža kao suradnik Massive Attacka, dio The Wild Bunch ekipe i bristolske scene, ovo izdanje od njega je napravilo svjetsku zvijezdu, a trip hop učinila uzbudljivim novim zvukom na sceni. Trickyjeva tadašnja suradnica Martina Topley Bird do danas je ostala vjerojatno najprepoznatljiviji vokal njegovih pjesama mada su surađivali na svega tri albuma. Općenito, Trickyjeva glazba bila je obilježena glavnim ženskim vokalima gotovo dva desetljeća, a kao suradnice pojavljivale su se Bjork, Neneh Cherry, PJ Harvey, Cindy Lauper, Costanza Francavilla, Nneka, Oh Land i mnoge druge. I lista muških glazbenika koji su prošli kroz Trickyjeve pjesme je impozantna, od DJ Muggsa iz Cypress Hilla, članova RHCP-a do Bobbyja Gillespieja iz Primal Screama.

Uz sva lutanja, uspone i padove, Adrian Thaws uspio je ostati jedan od najcjenjenijih i najinovativnijih glazbenika današnjice. Nakon prošlogodišnjeg EP-a “20, 20” za nadolazeći rujan najavljuje svoj 14. studijski album nazvan „Fall To Pieces“ kojeg najavljuje singl „Fall Please“.

Izvor: Društvene mreže

Ulaznice za zagrebački koncert u prodaju kreću u petak 21. veljače po cijeni od 140 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 170 kn. Naravno, one kupljene za odgođeni datum vrijede za novi koncert.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjesta Eventima i online www.eventim.hr.

Povrat kupljenih ulaznica za otkazani riječki koncert, kao i za zagrebačku publiku kojoj novi datum ne odgovora obavljat će se od 24. srpnja do 1. rujna na prodajnim mjestima gdje su kupljene.