FEŠTA U ZABOKU

Kultna domaća pivovara otvara vrata povodom 10. rođendana, ljubitelji metala i bluesa će uživati

10.07.2023 u 07:30

Bionic
Reading

Pivovara Nova Runda predstojećeg vikenda u Zaboku organizira veliki događaj po imenu Beer Bash, svojevrsni dan otvorenih vrata ove cijenjene zanatske pivovare na kojemu će nastupiti bendovi Stonebride i Bluzy Threesome. U nastavku donosimo više detalja

Ovo je tek drugi Beer Bash u Zaboku, a već nosi jedno veliko obilježje; 2013. godine se par omladinaca drznuo otvoriti firmu, koja će predstavljati njihovu viziju novog vala hrvatskog pivskog tržišta budućnosti. Znali su da moraju omogućiti izbor na tada ustajalom pivskom tržištu dominiranom industrijskim lagerima, te omogućiti narodu druge pivske stilove. Nova Runda je rođena 28. 6. 2013. godine, a od tada je iza nje više od 100 različitih proizvedenih piva i poslovanje koje više nije orijentirano samo na domaće hrvatsko tržište, već i na više od 12 europskih zemalja te nedavno i na Kinu! Rasli su polako ovih 10 godina, uvijek vjerni filozofiji hladnog lanca i točenog piva, te uz partnere, barove i beer shopove, i najvažnije – konzumente, uspješno promijenili hrvatsku pivsku sliku!

Stoga, u subotu, 15. 7., od 15:00 sati pivovara Nove Runde na adresi Celine 2 u Zaboku će biti otvorena za sve posjetitelje, a upad će biti besplatan! Samo trebate doći i dobro profeštati!

Što vas očekuje?

TEKUĆINA

Tekućih problema neće biti jer će sve linije u pivovari puštati pivo. Kad kažemo sve linije, možete očekivati više od 30 različitih piva! Većinom svi pivski stilovi će biti obuhvaćeni na pipama, znači od relativno ljetnih laganijih stilova pa do beštija preko 8% alkohola.

HRANILIŠTE

Ovaj put u goste nam dolazi poznata ekipa BBQ Hot Yard - projekt nastao iz ljubavi prema hrani, primarno prema BBQ načinu pripreme iste. Ljudima žele pokazati da BBQ nije isto što je roštilj u našim krajevima, nego da to može biti puno više!!!

Izvor: Društvene mreže / Autor: DSP Sessions

KONCERTI

Stonebride

Stonebride kao snažna podloga na europskoj glazbenoj sceni djeluje od zime 2005. Inovativnim pristupom rock glazbi miješajući je s raznim drugim (pod)žanrovima kao što su psych, stoner, alternative, prog, sludge, doom ili grunge kroje vlastiti glazbeni put skoro 17 godina. Mjesečne, te kratke turneje uz klupske i festivalske nastupe uz direktno dijeljenje pozornica kao izravna podrška žanrovski utjecajnim bendovima poput : Monster Magnet, Karma To Burn, Kyuss Lives!, Yawning Man, Elder, Black Math Horseman, True Widow , Stinking Lizaveta, Mos Generator, Suma, Colour Haze, Glowsun, 1000 Mods, Truckfighters, Dopelord, Toner Low, Gold, Vokonis, Opium Lord, Seven That Spells, Methadone Skies, Lonely Kamel, Tombstones, Giobia, Zippo i mnoge druge koje su susreli na svom putu, etablirali su Stonebride kao snažan entitet koji zvukom, pristupom i glazbom trebate iznova doživjeti uživo što više puta.

Bluzy Threesome

Sisački četveročlani bend Bluzy Threesome je rođen na prvi april. Neizmjerno vole humor, ali unatoč prethodnoj rečenici, nisu šala niti slučajnost. Da teško industrijsko mjesto radnje na izdisaju može izroditi melankolični glazbeni senzibilitet nije nikakvo čudo s obzirom na to da su bluesom odgajani gledajući jedan od ponajboljih blues i jazz festivala u zemlji, onaj u gradu na tri rijeke. Odlučili su suvereno zavladati brojnim binama u Hrvatskoj i regiji šireći tako ljubav prema blues i rock glazbi. Stjecali su prijatelje od Paga do Krapine, od Beograda i Novog Sada do Prnjavora i Gradiške u BiH, te stekli i neke internacionalne prijatelje, kolege i suradnje sudjelovanjem na međunarodnom blues natjecanju. Ponosni su na vezu s publikom koju su na svima od tih mjesta stekli, a naročito vole što su nekima od njih ukrali srce malo jače pa se na njihove opetovane pozive uvijek rado vraćaju. Nakon polufinala u Memphisu ih čeka i europski blues challenge gdje će predstaviti svoj autorski rad i našu zemlju te prvenstveno njihov grad, Sisak!

Glazbeni session by Uprava

Nakon svirke, Uprava kao i prošle godine sjeda u glazbeni kokpit. Bit će za svakoga nešto, od americane, punka, disca, popa, proga, dooma, stonera, ma svega!

Sve infromacije potražite na Facebook eventu https://www.facebook.com/events/s/beer-bash-2023-10-godina-nove-/279047648131184/ i vidimo se 15. 7., od 15:00 sati, na Beer Bashu 2023 u pivovari Nove Runde, Celine 2, u Zaboku, upad je besplatan!