ZDRAVLJE JE NE SLUŽI

Kraljici Elizabeti iz dana u dan sve je teže, ponovno je otkazala važan događaj

09.06.2022 u 10:34

Bionic
Reading

Nakon niza događaja koje je morala propustiti zbog problema s pokretnošću, 96-godišnja kraljica Elizabeta II ponovno je primorana otkazati dolazak na jedan veliki događaj ovoga ljeta. Na otvaranju Commonwealth igara u Birminghamu zamijenit će je njezin nasljednik, princ Charles

Britanski mediji pišu kako je iz palače potvrđeno da će kraljica Elizabeta II ovoga ljeta propustiti Commonwealth igre koje se tradicionalno održavaju u Birminghamu. Na otvorenju će se pojaviti prijestolonasljednik, princ Charles, uz pratnju vojvotkinje Camille.

Budući da događaj traje nekoliko dana i ima nekoliko organiziranih službenih primanja, u Birminghamu se očekuju i princ William, vojvotkinja Kate Middleton i njihova dječica, princ George, princeza Charlotte i princ Louis.

  • +3
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: PPE/face to face / Face to Face / Profimedia

Kraljica je, bez obzira na sve, i dalje predsjednica Commonwealtha, a potpredsjednik je njezin najmlađi sin, princ Edward.

Za vrijeme igara, koje će okupiti brojne posjetitelje u Birminghamu, 96-godišnja britanska kraljica boravit će u Škotskoj, u kojoj najradije provodi ljeta. Između ostalog, to je jedan od razloga otkazivanja dolaska. Put do Birminghama trajao bi predugo za vremešnu vladaricu čije zdravlje posljednjih nekoliko mjeseci nije najbolje.

  • +19
Britanska kraljevska obitelj na balkonu Buckinghamske palače Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia