SAMO LAGANE DUŽNOSTI

Kraljica Elizabeta preskočit će 'Festival of Remembrance': Liječnici joj savjetovali odmor od najmanje dva tjedna

29.10.2021 u 20:56

Bionic
Reading

Nastavno na nedavnu preporuku da bi kraljica nekoliko dana trebala odmoriti, liječnici Njezina Veličanstva savjetovali su joj da nastavi mirovati barem sljedeća dva tjedna, priopćila je u petak Buckinghamska palača

'Liječnici su savjetovali da Njezino Veličanstvo slobodno obavlja laganije dužnosti za stolom tijekom tog vremena, uključujući i neke virtualne audijencije, ali da ne poduzima nikakve službene posjete. Njezino Veličanstvo žali što to znači da neće moći prisustvovati na 'Festival of Remembrance' u subotu, 13. studenog', piše nadalje, uz dodatak kako je kraljica čvrsta u namjeri da prisustvuje na 'National Service of Remembrance' 14. studenog.

Buckinghamska palača je prije nkoliko dana objavila kako 95-godišnja kraljica 'na žalost' neće sudjelovati na COP26 konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, koja se održava sljedećeg tjedna u Glasgowu.

Palača je ovoga tjedna potvrdila da će na globalnu klimatsku konferenciju u Škotsku putovati princ Charles i princ William sa svoji suprugama, Camillom i Kate Middleton.

COP26 se održava u Glasgowu od ove nedjelje do 12. studenog, a na njemu će sudjelovati i drugi svjetski čelnici, uključujući princa Alberta od Monaka i njegove 6-godišnje blizance.

MAMA I SIN U AKCIJI

Nesvakidašnji prizor: Kraljica Elizabeta uzela lopatu u ruke i s princom Charlesom zasadila stablo

Pogledaj galeriju

Kraljica je navodno posljednjih mjeseci dobila i liječničke preporuke da se kloni jahanja i martinija.

Kad je 12. listopada u pratnji princeze Anne stigla u Westministersku opatiju, hodala je uz pomoć štapa, prvi put od 2003. godine kad se oporavljala od operacije koljena.

  • +15
Kraljica Elizabeta sa štapom za hodanje Izvor: Profimedia / Autor: Arthur Edwards/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia