VRATILA SE U WINDSOR

Kraljica Elizabeta je noć provela u bolnici

21.10.2021 u 23:53

Bionic
Reading

Nakon otkazivanja posjeta Sjevernoj Irskoj, kraljica Elizabeta II u srijedu navečer je završila u bolnici, objavila je Buckinghamska palača

Glasnogovornik je rekao kako je kraljica otišla u bolnicu na preliminarne pretrage, ali da se u četvrtka vratila u Windsor.

'Slijedeći liječnički savjet da se odmori nekoliko dana, kraljica je u srijedu poslijepodne bila u bolnici na preliminarnim pretragama, a danas se u vrijeme ručka vratila u dvorac Windsor i dobro je raspoložena', prenosi The Guardian izjavu glasnogovornika.

Britanski mediji pretpostavljaju da je kraljica u prenoćila u bolnici iz praktičnih razloga, a u četvrtak popodne već se prihvatila laganijih dužnosti.

  • +15
Kraljica Elizabeta sa štapom za hodanje Izvor: Profimedia / Autor: Arthur Edwards/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

U službenoj izjavi poslanoj u srijedu iz Buckinghamske palače, potvrđeno je kako je kraljici Elizabeti II liječnički tim savjetovao da idućih nekoliko dana provede mirujući i odmarajući u dvorcu Windsor, a izvor blizak kraljevskoj obitelji potvrdio je za CNN da to sve nema nikakve veze s koronavirusom.

'Njezino visočanstvo je dobro raspoložena, ali i razočarana što neće moći posjetiti Sjevernu Irsku, gdje je trebala provesti dva dana i odraditi unaprijed dogovorene stvari. Kraljica pozdravlja sve i zahvaljuje na dobrim željama koje su joj uputili stanovnici Sjeverne Irske, te se nada skorom posjetu u budućnosti', stoji u izjavi.