UZDRMANI ODNOSI

Dolazak Harryja i Meghan na krunidbu i dalje je pod upitnikom

01.04.2023 u 16:59

Bionic
Reading

Vojvode od Sussexa, princ Harry i Meghan Markle, riskiraju nanošenje ‘nepovratnog udarca’ kraljevskoj obitelji ukoliko se ogluše pozivu za sudjelovanje na povijesnoj krunidbi kralja Charlesa III

Za svečanu ceremoniju, koja se očekuje 6. svibnja, vojvode od Sussexa dobili se pozivnicu no navodno još uvijek razmišljaju o tome hoće li zbog nje napustiti svoj kalifornijski dom.

Kraljevski stručnjak Edward Coram-James upozorava da bi odsustvom s povijesne proslave- koje se datumom podudara s četvrtim rođendanom njihovog sina Archieja – vojvode od Sussexa mogla izazvati ‘fatalan’ razdor u kraljevskoj obitelji.

  • +20
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

‘U svemiru u kojem se šteta koju je par prouzročio još uvijek može nadoknaditi, barem djelomično, nedolazak bi bio fatalan, nepovratan udarac, kako u javnoj percepciji, tako i unutar same obitelji. Takvim potetom riskirali bi dugoročno razvlačenje sukoba’, kazao je.

Odluče li Sussexi propustiti kraljevsku krunidbu, takav potez privukao bi isto toliko, ako ne i više medijske pozornosti, prema mišljenju kraljevskog stručnjaka.

Odbjegli par navodno je iznio popis zahtjeva za veliki dan koji, između ostalog, uključuje javno priznanje njihovo dvoje male djece tijekom proslave.

Par, koji se vjenčao 2018., uglavnom se bavi ulogom svoje djece - princa Archieja, koji će napuniti 4 godine na dan kada njegov djed bude okrunjen za kralja, i princeze Lilibet, 1, rekao je izvor blizak palači početkom ovog mjeseca.

Vjeruje se da Archie i Lilibet nisu službeo pozvani na krunidbu, što se vojvodama od Sussexa nije svidjelo. Navodno se zalažu za uključivanje svoje djece u kraljevski protokol stajanja na balkonu Buckinghamske palače koji je oduvijek rezerviran za zaposlene članove kraljevske obitelji.

  • +5
Kralj Charles III i kraljica supruga Camilla u Njemačkoj Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia