OPRAH WINFREY NETWORK

Kraljica američke televizije pokrenula vlastitu TV mrežu

02.01.2011 u 10:36

Bionic
Reading

Oprah Winfrey u subotu je pokrenula vlastitu kablovsku televiziju OWN, koja će 24 sata dnevno emitirati lifestyle programe nalik na njezinu emisiju, te reality show programe, dok bi se ona sama u programu trebala pojavljivati samo dva do tri puta tjedno

Okosnicu programa Oprah Winfrey Network, koja je počela emitirati 1. siječnja u podne po mjesnom vremenu, trebali bi činiti talk show programi televizijskih zvijezda koje je Oprah sama stvorila, kao što su Dr. Phil i Dr. Oz, te kulinarske i putopisne emisije Rachel Ray. Oprah Winfrey i Discovery Channel su u projekt TV mreže OWN uložili 189 milijuna dolara.

Svoje reality show programe imat će zvijezda country glazbe Shania Twain i bivša vojvotkinja od Yorka Sarah Ferguson, a na programu mreže trebala bi biti i biografska emisija 'Master Class'.

Emitiranje TV mreže OWN počelo je dokumentarnim programom o zbivanjima iza pozornice posljednje sezone 'Oprah Winfrey Showa', koji je 2010. napunio 25 godina emitiranja.

Emitiranje cjelovitog programa počet će 3. siječnja, iako raspored programa još nije utvrđen. Unatoč neizvjesnosti i činjenice da njezin prosječni gledatelj ima 50 godina, Oprah je odmah na početku privukla velike pokrovitelje programa i oglašivače, poput General Motorsa, Proctor&Gamblea i nacionalnog lanca robnih kuća Target.