otkako su na tronu

Kralj Charles i kraljica Camilla otkrili su svoju prvu božićnu čestitku - pogledajte fotografiju koju su odabrali

12.12.2022 u 23:16

Bionic
Reading

Britanska kraljevska obitelj slavi Božić uz omiljenu tradiciju, unatoč smrti kraljice Elizabete koja se dogodila ovog rujna. Kralj Charles i njegova supruga Camilla predstavili su svoju prvu božićnu čestitku otkako su proglašeni kraljem i kraljicom suprugom

Održavajući tradiciju kraljevske obitelji, par je podijelio zajedničku fotografiju koju su odabrali za ovogodišnju blagdansku čestitku, a koja prikazuje nasmijanog 74-godišnjeg Charlesa kojeg s ljubavlju gleda 75-godišnja supruga.

'Želimo vam sretan Božić i Novu godinu', kratko stoji u natpisu uz čestitku.

Odabranu fotografiju je snimio Samir Hussein na Braemar Games, posebnu izložbu škotske baštine i njihovih tradicionalnih igara koja se održava svake godine u škotskom gorju, početkom rujna, samo nekoliko dana prije smrti kraljice Elizabete II.

'Stvarno sam ponosan što je moja fotografija odabrana kao božićna čestitka drugu godinu zaredom', napisao je Hussein na Twitteru.

Prošle godine, tadašnji princ Charles i Camilla odlučili su se za još jednu fotografiju koja je odražavala mjere opreza usred vladavine pandemije COVID-a. Fotografija prikazuje Charlesa s maskom dok pomaže svojoj ženi staviti pokrivalo za lice tijekom Royal Ascota tog ljeta.

  • +30
Kralj Charles ugostio južnoafričkog predsjednika Cyrila Ramaphosu Izvor: Profimedia / Autor: Justin Tallis/Pool / Shutterstock Editorial

Kraljevski par je tijekom godina mijenjao izbor fotografija. U 2020. godini odabrali su zajedničku ležernu fotografiju u šarenom vrtu Birkhalla, prinčevog škotskog doma. Godine 2019. odlučili su se za fotografiju s jedne od svojih najuzbudljivijih kraljevskih dužnosti te godine: posjete Havani na Kubi.

Ovogodišnja čestitka dolazi u trenutku kada se kralj Charles i kraljica Camilla pripremaju obilježiti prvu sezonu praznika od smrti kraljice Elizabete. Najavili su da će zadržati tradiciju provođenja Božića u Sandringhamu, voljenom seoskom imanju pokojne kraljice u Norfolku. Vjerojatno će im se pridružiti mnogi članovi obitelji, uključujući braću i sestre kralja Charlesa - princezu Anne, princa Andrewa i princa Edwarda - kao i njegovog sina princa Williama, snahu Kate Middleton i njihovu djecu.

Svakog 25. prosinca kraljevska obitelj odlazi u crkvu Svete Marije Magdalene na misu, nakon koje slijedi pozdrav dobronamjernicima. Zatim se vraćaju u Sandringham kako bi uživali u tradicionalnoj blagdanskoj gozbi. Kralj Charles ove će godine snimiti svoje prvo božićno obraćanje koje obitelj tradicionalno emitira na Božić u 15 sati po lokalnom vremenu.