nakon više od 30 godina braka

Kraj još jedne ljubavi: Razvodi se vlasnik legendarne Burde

18.08.2022 u 10:04

Bionic
Reading

Glumica Maria Furtwängler i uspješni medijski poduzetnik Hubert Burda objavili su da se rastaju, javljaju njemački mediji. Od službene potvrde rastave, pomno se prebrojavalo tek nekoliko njihovih zajedničkih pojavljivanja posljednjih godina

Hubert Burda ovog je ljeta sam došao na rođendansku proslavu svog starog prijatelja Helmuta Markworta, dok je Maria Furtwängler istovremeno zablistala na dodjeli njemačke filmske nagrade. To je, pišu njemački mediji bilo toliko normalno da nikoga nije iznenadilo. Zadnji put su snimljeni zajedno u veljači 2020., malo prije prve karantene. Vlasnik medijske grupe Burda, koja između ostalih izdaje 'Focus', 'Bunte' i 'Elle', tada je s obitelji, djelatnicima i društvom proslavio svoj 80. rođendan u restoranu minhenske izdavačke kuće.

'Maria Furtwängler i Hubert Burda već neko vrijeme žive odvojeno. Oni su, i s obzirom na dvoje djece koju imaju, prijatelji i obitelj, i bit će to i ubuduće', stoji u priopćenju para. Glumica i slavni izdavač imaju 30-godišnju Elisabeth Furtwängler koja se bavi glazbom te dvije godine starijeg sina Jakoba Burdu koji radi kao digitalni poduzetnik.

Maria Furtwängler i Hubert Burda su se svjenčali 1991. U to vrijeme Furtwängler je imala 25 godina, a Burda 51. Prije toga poznavali su se nekoliko godina. Bio je to drugi brak Huberta Burde (prvi s povjesničarkom umjetnosti Christom Maar završio je razvodom 1972. godine) koji potječe iz čuvene obitelji izdavača. Naime, njegova majka Aenne Burda zaslužna je za objavljivanje krojeva za odjeću u čuvenoj Burdi, časopisu kojeg se i danas mnogi sjećaju.

  • +3
Maria Furtwängler i Hubert Burda Izvor: EPA / Autor: BRITTA PEDERSEN

Maria Furtwängler je priznala da bi je brak s najbogatijim izdavačem u Njemačkoj (prema poslovnom časopisu 'Forbes' 2021.) učinio samouvjerenijom. Svojeg uskoro bivšeg supruga opisala je kao 'izuzetno snažnog i samouvjerenog' i rekla da drugi 'lako postanu njegova sjena'. Kao rezultat toga, pišu njemački mediji, ona je 'možda još više osjećala potrebu da pronađe sebe'. Inače glumica potječe iz poznate umjetničke obitelji. Majka joj je bila poznata glumica, a djed Wilhelm Furtwängler, skladatelj i jedan od najznačajnijih dirigenata 20. stoljeća. Maria je slavu stekla ulogom kriminalističke inspektorice Charlotte Lindholm u kultnoj njemačkoj seriji 'Tatort'. Inače se zalaže za ženska prava te je s kćeri osnovala zakladu MaLisa koja se posvetila borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.