IMPRESIVNA GLUMAČKA POSTAVA

'Bobby' – film po istinitoj priči o događaju koji je promijenio američku povijest

31.08.2022 u 13:12

Bionic
Reading

Pickbox NOW donosi film o šokantnom događaju prošlog stoljeća – ubojstvu senatora Roberta F. Kennedyja koje se dogodilo tek nekoliko godina nakon atentata na njegovog brata Johna F. Kennedyja

Želite pogledati film inspiriran utjecajnim stvarnim događajem? Volite povijesne i/ili političke filmove? Bobby ima sve, a na IMDB-u ocijenjen je visokom ocjenom 7.0.

U središtu filma je stvarni događaj: 5. lipnja 1968. godine upucan je američki senator Robert F. Kennedy u Ambassador Hotelu u Los Angelesu, a sljedeći dan umire u kalifornijskoj bolnici. Pet godina prije ubijen je u atentatu njegov brat i 35. predsjednik SAD-a John F. Kennedy – povijest se ponavlja.

Atentat je možda glavni dio filma, ali je njegova ključna ideja prikaz života malih ljudi u SAD-u tijekom kasnih šezdesetih godina prošlog stoljeća. To se odnosi na tihe i dosadne dijelove svakodnevnice, sustavne probleme u američkom društvu (npr. rasizam) i sl. Ti trenuci američkog života događaju se u istom hotelu gdje se dogodio atentat na senatora – u Ambassador Hotelu. Vrijeme radnje je pola dana prije samog atentata.

U hotelu upoznajemo mnoge likove: Johna koji igra šah s prijateljem Nelsonom, par koji se namjerava vjenčati kako bi partner izbjegao vojnu službu u Vijetnamskom ratu, pjevačicu koja je ujedno i alkoholičarka, kontroverznog voditelja hotela, kuhara koji zbog rasističkih izjava dobiva otkaz, dilere, čehoslovačku reporterku koja želi intervju s Kennedyjem, i lepezu drugih osebujnih likova.

Film je nominiran za 25 različitih nagrada, od kojih je osvojio njih 6 (Hollywood Film Awards, Venice Film Festival itd.). Režirao ga je Emilio Estevez, a glumački posao obavljen je vrhunski zbog raznih talentiranih i legendarnih glumaca koji se mogu primijetiti u filmu: Anthony Hopkins (kao John), Demi Moore (Virginia), Sharon Stone (Miriam Ebbers), Harry Belafonte (Nelson), Joy Bryant (Patricia), Nick Cannon (Dwayne) i drugi.

Naučite više o američkom društvu i jednom od najvažnijih događaja iz američke povijesti – Bobby je dostupan na Pickbox NOW streaming servisu!