velika tuga

Kolege se opraštaju od Zvonka Špišića: 'Bio je pravi gospodin i veliki šansonijer'

17.05.2017 u 12:12

Bionic
Reading

Hrvatska glazba izgubila je još jednog velikana: Zvonko Špišić, skladatelj zabavne glazbe i najpoznatiji domaći šansonijer, izgubio je bitku za život u 81. godini. Osim publike i kritike, poštovale su ga i voljele njegove brojne kolege koje je potresao njegov odlazak. Neki od njih prisjetili su se trenutaka provedenih s njim i rekli nam po čemu će ga zauvijek pamtiti

'Neki dan sam ga spomenula na jednom koncertu, kad sam s kolegama razgovarala o Dragi Britviću i kompletnoj ekipi, odanoj kajkavštin, i velikim pjesnicima, među koje je spadao i Zvonko. Vrlo sam često mislila na njega i znala sam da nije u dobrom stanju, ali vijest o njegovu odlasku me pokosila. Otišla je veličanstvena osoba, neponovljiv umjetnik. Bio je toliko zaljubljen u svoj grad, pravi trešnjevački dečko. U svom stavu i radu bio je odan Zagrebu i nedostajat će nam', rekla je Gabi Novak.

'Pamtit ću ga kao dobrog skladatelja, pjesnika i kolegu. Uvijek je bio gospodin sa stavom i mišljenjem, nije se dao zafrkavati. Družili smo se dok sam još bio dijete u Dubrovniku. Osvojio me svojim pjesmama i interpretacijom. Jako sam ga poštovao. Imao je toliko antologijskih pjesama, od 'Suze za zagorske brege', do 'Milionera', koje traju i danas. Otišao je na neko bolje mjesto. Vjerujem da ćemo se naći ondje jednog dana i ponovo organizirati neki festival', kaže Ibrica Jusić.

'Poznato je da je bio velik umjetnik, poznato je i to da sam ga poštovala. Da sam ga voljela, to se mora znati, a da je otišao veliki, dragi i vrijedni gospodin šansone, to bi se moralo znati', kaže Tereza Kesovija.

'Bili smo izvanredni prijatelji, kolege i suradnici. Teško je čuti ovakvu vijest, ali od toga ne može nitko pobjeći. Žao mi je što je naš Zvonkec otišao. Bio je vrhunski pjesnik, čije sam brojne pjesme otpjevao. Uvijek je bilo veselo kad smo se našli', izjavio je Drago Diklić.

Od legendarnog šansonijera opraštaju se na društvenim mrežama njegovi suradnici i štovatelji: