MANJAK POŠTOVANJA

Keira Knightley izbjegava uloge modernih žena

17.01.2018 u 17:09

Bionic
Reading

Britanska glumica Keira Knightley kloni se uloga modernih žena zbog ružnih načina na koje ih Hollywood često prikazuje ili se prema njima odnosi

Keira Knightley izbjegava uloge modernih žena jer ih Hollywood najčešće prikazuje kao žrtve fizičkog ili verbalnog nasilja. Draži su joj povijesni ženski likovi.

'Sve manje glumim u filmovima koji su smješteni u moderno vrijeme jer ženski likovi gotovo uvijek završe kao žrtve silovanja. Uvijek mi se čini da su moderne žene neukusno prikazane, dok su povijesne uloge koje su mi ponuđene likovi koji inspiriraju', rekla je 32-godišnja glumica.

  • +5
Keira Knightley Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Keira Knightley glumila je u popriličnom broju filmova čija radnja nije u modernom dobu – od 'Pirata s Kariba' i 'Ponos i predrasude' do 'Igre oponašanja', 'Kralja Arthura' i 'Vojvotkinje'. I sljedeći joj je film povijesna drama. U pitanju je 'Colette', a temelji se na istoimenoj francuskoj autorici romana.

Glumica priznaje kako se situacija u Hollywoodu polako popravlja.

'Iznenada sam počela dobivati scenarije u kojima moderne žene nisu silovane u prvih pet stranica, niti su samo nečije djevojke ili žene', kaže Keira Knightley.

Trudna Keira Knightley Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Keira Knightley priznaje kako je mogla više zaraditi u Hollywoodu da je bila malo upornija.

'Nedavno sam prvi put bila plaćena malo više od svojih muških kolega. Uglavnom nikad ništa nisam rekla jer bi se samo iživcirala, što je prilično glupo. Držala sam glavu u pijesku, na žalost', zaključila je britanska glumica.

Autor: YouTube