odrasla je pred kamerama

Kći naše najpoznatije dizajnerice interijera Mirjane Mikulec nova je glumačka nada u humorističnoj seriji

05.10.2020 u 13:31

Bionic
Reading

Od ovog ponedjeljka na Novoj TV počinje se prikazivati nova dnevna dramska serija s humorističnim elementima 'Dar mar'. Uz bok Ksenije Pajić, Ankice Dobrić, jednu od glavnih uloga dobila je 10-godišnja Mia Mikulec. Njezina mama Mirjana, jedna od najuspješnijih domaćih dizajnerica interijera, ne skriva ponos

'Ne zato što je moja kćer, ali ona je prekrasna, empatična, humana u svakom pogledu. U seriji je dobila ulogu prošavši audiciju od 40 djece, a ja nisam imala nikakvih utjecaja', ispričala je kroz smijeh Mirjana Mikulec za tportal. Dodaje kako je njezina djevojčica sretna i da super savladava sve tekstove i glumačke izazove.

Mia je učenica 5. razreda međunarodne osnovna škole Vedri obzori ('Bright Horizons') gdje svi imaju jako puno razumijevanja za njezine obaveze na setu. 'Kod nje je olakotna okolnost to što je odrasla pred kamerama pa joj one zaista nisu nepoznanica. Njoj je to prirodno stanje jer smo doma snimali bezbroj puta dok je meni trebalo godinama da se opustim pred kamerama', priznaje dizajnerica. Dodaje kako je Mia veliko zaigrano dijete koje stalno po kući glumi, pleše i pjeva za razliku od sestre koja je odmjerena i samozatajna.

'Svi glumci su je super prihvatili, a Ankica Dobrić koja joj u seriji glumi mamu, brine se za nju kao da sam ja tamo. Posebno je oduševljena s pesekom od Ankice, Marom koji je također na setu', kaže Mirjana. Rekla je da se isprva bojala kako će djevojčica brzo izgubiti interes za snimanje.

'Bila mi je frka, ali to joj je bila velika želja. Jako je slična meni po karakteru, voli stalno nešto raditi, biti u pokretu. Bila je u pjevačkoj školi Husar&Tomčić, ZKM-u, pjevala je s Majom Šuput dječje pjesme za njezin CD, snimila najavu za 'InDizajn' i htjela je da je prijavimo na audiciju koja je bila prije godinu dana. Kad sam je pitala zašto ona to voli raditi rekla je da zato što stalno može biti u drugom filmu. (smijeh) Svi jedva čekamo da vidimo njezino prvo pojavljivanje večeras', otkriva dizajnerica.