ZAISKRILO MEĐU PRIJATELJIMA

Kako je započela ljubavna priča princa Williama i Kate Middleton

24.11.2023 u 05:47

Bionic
Reading

Zajednička pojavljivanja princa Williama i Kate Middleton obično su obilježena njihovim osmijesima te oni svjedoče o tome da su još uvijek zaljubljeni. Njihova priča počela je tijekom studija 2001. godine, a princ William svoju je buduću ženu pokušao zavesti kulinarskim vještinama

U proljeće 2011. godine princ William oženio je Kate Middleton i tako je Ujedinjeno Kraljevstvo dobilo buduću kraljicu, kakvu su očekivali u princezi Diani. Budući britanski kralj upoznao je simpatičnu Kate na sveučilištu 2001. godine, a poznato je to da je obitelj osigurala princu privatnost tijekom pohađanja fakulteta kako bi se osjećao kao ostatak studenata. Osim humorom, kojim i danas izaziva osmijeh na njezinom licu, čime je William zaveo Kate?

Budući kralj i kraljica sreli su se dok su studirali na St. Andrewsu. William je na tom sveučilištu stekao diplomu iz geografije, a Kate iz povijesti umjetnosti, ali najvažnije je to da su upoznali jedno drugo, što je promijenilo njihove živote.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Iako su isprva bili samo prijatelji, među njima je zaiskrilo nakon što je ona nosila modnu reviju. Fotografije s te modne revije vjerojatno su njezine najpoznatije slike iz mladih dana, a razlog leži u prozirnoj haljini koju je obukla. Haljina bez naramenica, koju je izradila njezina prijateljica Charlotte Todd, na aukciji je prikupila 78.000 funti, a navodno je William donirao čak 200 funti da bi podržao dobrotvorni projekt u kojem je Kate sudjelovala.

'Pocrvenjela sam kad sam te upoznala i na neki način sam pobjegla, osjećajući se jako sramežljivo', priznala je Kate Williamu tijekom intervjua povodom zaruka 2010.

U istom je intervjuu William priznao da je svoju buduću ženu pokušao osvojiti kulinarskim vještinama, pa je tako kuhao večere u njihovoj zajedničkoj kuhinji u studentskom domu.

'Kad sam upoznao Kate, znao sam da postoji nešto vrlo posebno u vezi s njom, a to je možda bilo nešto što sam želio istražiti, ali na kraju smo bili prijatelji neko vrijeme', objasnio je William prije 13 godina.

  • +2
Kate Middleton i princ William na Bahamima Izvor: Profimedia / Autor: Prince & Princess of Wales / Ferrari / Profimedia

Trinaest godina nakon zaruka Middleton je postala prava miljenica obitelji, a podržavala ju je i pokojna kraljica Elizabeta II.

Nedavno ju je i svekar kralj Charles III. javno nazvao svojom voljenom snahom, prisjećajući se zaruka para: 'Ovdje, u pogledu na planinu Kenya, moj sin, princ od Walesa, zaprosio je svoju suprugu, sada moju voljenu snahu', ispričao je Charles tijekom posjeta Keniji prije nekoliko dana.

  • +11
Premijera zadnje sezone 'Krune' Izvor: Profimedia / Autor: Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia

Priču Williama i Kate gledatelji će moći gledati u najnovijoj sezoni serije 'Kruna', a glumica Meg Bellamy i nedavno diplomirani glumac Ed McVey prikazat će legendarne trenutke u odnosu razvijenom iz prijateljstva.